Έξω από τη Βουλή γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 12:59
UPD:13:38
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη σύσταση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.). Κλειστή λόγω της κινητοποίησης είναι η Λεωφόρος Βασ. Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων πραγματοποιούν στάση εργασίας με αιχμή το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» τη λειτουργία της εταιρείας, με την οποία, όπως υποστηρίζουν «αμφισβητείται ευθέως ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της υγείας».

NAFTEMPORIKI.GR

«Και μόνο το ότι το δημόσιο σύστημα υγείας επαφίεται στα χέρια μίας ανώνυνης εταιρείας τα λέει όλα. Η ανώνυμη αυτή εταιρεία θα αφαιμάξει τα δημόσια νοσοκομεία από πόρους θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας, με αφορμή το συλλλαλητήριο. Προειδοποίησε δε ότι «μέσα σε ένα χρόνο δεν θα υπάρχει δημόσιο νοσοκομείο και ότι θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα».

NAFTEMPORIKI.GR

«Το νομοσχέδιο καταστρέφει το εθνικό σύστημα υγείας, καταστρέφει τη δομή και τη λειτουργία των νοσοκομείων», δήλωσε από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη, εκ μέρους της ΕΙΝΑΠ.

NAFTEMPORIKI.GR
ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή