Επιστολή Αθανασίου σε Λαγκάρντ για τις απειλές

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 15:46
UPD:16:56
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προκάλεσαν οι καταγγελίες της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της από Έλληνες φοροφυγάδες. 

Με επιστολή του προς την κ. Λαγκάρντ ο κ. Αθανασίου ζητεί περισσότεροες πληροφορίες σχετικά με τις σχετικές της αναφορές στους Financial Times. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ζητεί περισσότερα στοιχεία από την κ. Λαγκάρντ προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες.

Η κ. Λαγκάρντ είχε δηλώσει στην εφημερίδα ότι προτιμά να μη μιλά για τη φοροδιαφυγή, γιατί όταν μίλησε στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκε απειλές για τη ζωή της. «Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια», ανέφερε.

Από την πλευρά τους οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν προκαταρκτική έρευνα τόσο για την επίμαχη αναφορά της επικεφαλής του ΔΝΤ όσο και για ανάλογες απειλές, που όπως είπε, δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκανε λόγο για ανάλογες απειλές που δέχτηκε και εκείνος.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει κινηθεί δικαστική έρευνα, η οποία προφανώς μετά την απάντηση της κ. Λαγκάρντ θα ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να κληθεί και εκείνος να δώσει στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή