Ελεύθερος χωρίς όρους ο Ι. Καπελέρης για τη λίστα Λαγκάρντ

Τι υποστήριξε στην απολογία του
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 16:58
UPD:17:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης (δεξιά) κατά την άφιξή του στο γραφείο του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς.

A- A A+

«Δεν έλαβα ποτέ εντολή από τον Υπουργό για να κάνω φορολογικό έλεγχο κανενός προσώπου» φέρεται να δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης που κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία καθώς φέρεται να μη διενήργησε έλεγχο σε 2.062 καταθέτες της λίστας, υποστήριξε στο υπόμνημα που κατέθεσε μέσω των συνηγόρων του, πως δεν έλαβε ποτέ εντολή από τον Υπουργό για να κάνει φορολογικό έλεγχο κανενός προσώπου.

Όπως είπε, έλαβε εντολή να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 και μόνον προσώπων με μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς να του γνωστοποιηθεί το ποσό των καταθέσεων και το όνομα της τράπεζας.

Επίσης, δεν του αναφέρθηκε ποτέ η ύπαρξη ή όχι λίστας καταθετών.

Ο κ. Καπελέρης είπε ακόμη πως λίγες μέρες μετά έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών παρουσία του υπουργού και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων όπου εκεί για πρώτη φορά άκουσε για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ.

Εκεί αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλα τα ονόματα της σχετικής λίστας. Όμως, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καπελέρη, ο υπουργός είπε ότι θα αποφασίσει ποια υπηρεσία θα διενεργήσει τον έλεγχο, αν θα είναι το ΣΔΟΕ, ειδικά κλιμάκια ελέγχου ή η εφορία μεγάλου πλούτου.

Πρόσθεσε πως τον Μάρτιο του 2011 αποχώρησε από το ΣΔΟΕ χωρίς να του έχει δοθεί καμιά εντολή σχετικά με το θέμα αυτό.

Μετά την απολογία του, ο κ. Καπελέρης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ αύριο ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς θα βρεθεί για να απολογηθεί ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή