Ν. Δένδιας: Παραπλανεί ο Αλ. Τσίπρας με τη «σεισάχθεια» στα κόκκινα δάνεια

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 12:34
UPD:14:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
A- A A+

Οι εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ για τα κόκκινα δάνεια προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ειλικρίνια από το πολιτικό σύστημα έναντι της κοινωνίας. 

«Η ανάγκη ειλικρίνειας προς την ελληνική κοινωνία είναι σημαντική και δεν μπορούμε να τη ζητάμε μόνο από τις επιχειρήσεις. Πρέπει να ακολουθεί τους ίδιους κανόνες και το πολιτικό σύστημα», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας σε χαιρετισμό του σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. 

Ο υπουργός είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπλάνησε τους πολίτες και πρόσθεσε υπενθύμισε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο σύνολό τους είναι κάτι λιγότερο από 80 δισ. ευρώ, αν προστεθούν και οι οφειλές στο Δημόσιο γίνονται 100 δισ. ευρώ και με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν στα 110 δισ. ευρώ.

«Στο πλαίσιο καθήκοντος προς την κοινωνία λοιπόν ο κ. Τσίπρας πρότεινε την εφαρμογή της σεισάχθειας, που όλοι θυμόμαστε από το σχολείο ότι είναι η κατάργηση χρεών και ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε νέα σεισάχθεια στα "κόκκινα" δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ. Τι αξιοπιστία έχει λοιπόν αυτό το πολιτικό σύστημα;», διερωτήθηκε. 

Το πρωί, στον ΣΚΑΙ, ο κ. Δένδιας είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πουλάει αέρα κοπανιστό» και πως «βάζει το τυρί αλλά κρύβει τη φάκα».

Του καταλόγισε δε πως «δημιουργεί ελπίδες που είναι τόσο ψευδεπίγραφες που δεν αντέχουν σε δεύτερη ανάγνωση».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Αναπτυξης ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε 1 δισ. κόστος εκκίνησης για αναπτυξιακή τράπεζα, όταν χρειάζονται 4 δισ. ευρώ μόνο για να πάρεις άδεια μια τράπεζα και διερωτήθηκε: «Είναι τίμιο αυτό;».

«Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό. Το μοντέλο δημόσιο, και πάλι δημόσιο και θέσεις εργασίας από το δημόσιο είναι λάθος (...) Για λιγότερους φόρους χρειάζεται και λιγότερο κράτος. Δεν γίνεται αυτό που λέει, λιγότεροι φόροι περισσότερο κράτος. Ήρθε η ώρα της αλήθειας, πρέπει να είναι σοβαρός» επεσήμανε. 

Αναφορικά με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, σημείωσε: «Αναφέρεται μόνο στον κατώτατο μισθό δεν αναπροσαρμόζει κανέναν άλλο, τι επιρροή έχει αυτό στις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία; Αυτό το κρύβει; Μόνο το 7% αφορά η εξαγγελία του. Βάζει το τυρί και κρύβει τη φάκα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή