Η στήριξη των μικρομεσαίων στη συνάντηση Ν. Δένδια με τους Γερμανούς βουλευτές

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 19:25
UPD:19:30
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Δένδιας (φωτ. αρχείου) ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών για να αλλάξει ο κανονισμός προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τα διαρθρωτικά ταμεία για την επιδότηση των επιτοκίων δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

A- A A+

Την ανάγκη να μεταφερθεί σύντομα ρευστότητα στην Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία Βουλευτών του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μέλη της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα στη συνάντηση ο υπουργός ενημέρωσε για την από κοινού προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης με την γερμανική πλευρά σχετικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και των υποταμείων του προκειμένου όπως τόνισε «να μεταφερθεί σύντομα ρευστότητα στην Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, ώστε να καταπολεμηθεί ο κίνδυνος που μας απειλεί και είναι η ανεργία των νέων ανθρώπων».

Επίσης ο κ. Δένδιας ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών για να αλλάξει ο κανονισμός προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τα διαρθρωτικά ταμεία για την επιδότηση των επιτοκίων δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Θυμίζω ότι είναι κάτι στο οποίο ήδη έχουμε τη συμφωνία τόσο του κ. Σόιμπλε, όσο και του κ. Γκάμπριελ, αλλά και του κ. Σαπέν, του Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας και του κ. Μοσκοβισί, αρμόδιου Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε πως ενημέρωσε τους Γερμανούς βουλευτές για τα θέματα που αφορούν τόσο την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία όσο και τη δυστοκία που δημιουργεί το γεγονός ότι για την κατανομή αυτών των κονδυλίων, για τους κανόνες ανταγωνισμού, έχουν ληφθεί υπόψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα στοιχεία του 2008. Δηλαδή πριν η Ελλάδα μπει στην κρίση και πριν η ανεργία φτάσει στα δυσθεώρητα ύψη που βρίσκεται σήμερα.

«Τους είπα ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τη βοήθειά τους για την αλλαγή αυτών των κανόνων, πάλι στη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την ανεργία στην πατρίδα μας» κατέληξε ο υπουργός.

Από την πλευρά των γερμανών βουλευτών μετά τη συνάντηση επισημάνθηκε η ικανοποίηση για την αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου που επιχειρεί η κυβέρνηση ώστε να επιτρέπεται η επιχειρηματικότητα δεύτερης ευκαιρίας.

Ο επικεφαλής της γερμανικής υποεπιτροπής κ. Bernhard Schulte – Druggelte σχολίασε ότι το επιχειρηματικό ρίσκο είναι σημαντικό για την ανάπτυξη μίας οικονομίας.

«Μας εντυπωσίασαν κ. υπουργέ τα όσα εσείς παραθέσατε, το γεγονός δηλαδή ότι σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια αλλαγή υποδείγματος, παραδείγματος αν θέλετε και νοοτροπίας. Δηλαδή να δώσετε τα κίνητρα και τη δύναμη στους Έλληνες επιχειρηματίες να ρισκάρουν επιχειρηματικά, ούτως ώστε εάν μία φορά κάτι δεν πήγε καλά, την επόμενη  να οδηγηθεί σ’ επιτυχία ο αντίστοιχος επιχειρηματίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό είναι βασικότατο στοιχείο κα οδηγεί σε μια βιώσιμη οικονομία.

Ο επικεφαλής της γερμανικής υποεπιτροπής σημείωσεστην Ελληνική γλώσσα: «Οι φίλοι είναι για τα δύσκολα». Αυτός θεωρώ ότι είναι ο σωστός προσανατολισμός και νομίζω ότι έτσι πρέπει ν’ αντιμετωπίζει κανείς φίλες χώρες και εταίρους λαούς».

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με στελέχη της google όπου συμφωνήθηκε η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον τομέα της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή