Διεθνή στήριξη ζητεί ο ηγέτης της Συριακού Εθνικού Συνασπισμού

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 06:51
UPD:07:12
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Bοήθεια από τις χώρες της Δύσης και τις αραβικές χώρες δήλωσε ότι αναμένει ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Χάντι αλ Μπάρα, προκειμένου οι δυνάμεις του να κλιμακώσουν τη μάχη εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Ο ρόλος του διεθνούς συνασπισμού» τον οποίο συγκροτεί η Ουάσιγκτον με αραβικές και με δυτικές χώρες για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος τόσο του Ιράκ όσο και της Συρίας «οφείλει να είναι πολύ σαφής», σημείωσε ο Μπάρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αμπου Ντάμπι.

Από κοινού με τους «Σύρους (επί του πεδίου) στη Συρία», πρέπει να «χαράξουμε μια στρατηγική και η διεθνής κοινότητα οφείλει (. . .) να υποστηρίξει τον αγώνα μας», σημείωσε ο Μπάρα, κρίνοντας ότι οι Σύροι αντικαθεστωτικοί πρέπει να έχουν έναν σημαντικό ρόλο στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών.

«Είμαστε 100% δεσμευμένοι και 100% ικανοί να διώξουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις από τη Συρία και να εξαλείψουμε την εξτρεμιστική ιδεολογία», είπε.

Ο Μπάρα δήλωσε αποφασισμένος να πολεμήσει τόσο εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, όσο και των τζιχαντιστών που έχουν εγκαθιδρύσει ένα «χαλιφάτο» στα εδάφη τα οποία ελέγχουν.

«Θα εξαπολύσουμε δύο επιθέσεις ταυτόχρονα: μια εναντίον του καθεστώτος και μία εναντίον του ΙΚ», διαμήνυσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή