Συρία: 17 τζιχαντιστές και ένα παιδί νεκροί από χτύπημα της αεροπορίας

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 14:00
UPD:15:54
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Τουλάχιστον 17 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και ένα παιδί σκοτώθηκαν την Κυριακή σε μία αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης της οργάνωσης στην επαρχία Ντέιρ Έζορ, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

Η αεροπορική επιδρομή «είχε ως άμεσο στόχο τους κοιτώνες των τζιχανιστών στο στρατόπεδο εκπαίδευσης του Τίμπνι» κοντά στη σύνορα μεταξύ της επαρχίας Ντέιρ Έζορ και εκείνης της Ράκα (βόρεια), την οποία το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλήρως, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένα παιδί, το οποίο βρισκόταν εκεί καθώς είχε επισκεφτεί τον αδελφό του, τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε επίσης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει πολλές περιοχές της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ, διατηρεί τον έλεγχο ενός μεγάλου τμήματος της επαρχίας Ντέιρ Έζορ.

Εδώ και μερικές εβδομάδες ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επιδρομές εναντίον των περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη βόρεια και ανατολική Συρία. Σύμφωνα με τους αντάρτες, οι βομβαρδισμοί αυτοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών αμάχων.

Περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένων πολλών αμάχων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή