Ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 19:20
UPD:19:49
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

«Η κυβέρνηση δεν έχει καιρό για δυσαρέσκειες και γκρίνιες». Με τη φράση αυτή ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος απαντά στα δημοσίευμα περί δυσαρέσκειας του Μεγάρου Μαξίμου για τη στάση πολλών βουλευτών της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ.

Το σίγουρο είναι ότι το Μαξίμου κατανοεί τις αντιδράσεις και την πίεση που δέχονται οι βουλευτές και γι' αυτό προγραμματίζει συναντήσεις με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ -το ίδιο θα κάνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ- προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές για την κρισιμότητα των επόμενου τριμήνου.

Ενδεικτική είναι η ικανοποίηση που εξέφρασαν τα μέλη του Eurogroup για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, με την επισήμανση ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα, αλλά και η απάντηση-προτροπή Χαρδούβελη προς τους ομολόγους του «να πάρει o κόσμος μια ανάσα».

Την ίδια ώρα και στο εσωτερικό μέτωπο αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστική είναι και η δίμηνη προθεσμία που έδωσε στο ΥΠΟΙΚ το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών των ένστολων.

Εντός αυτού του κλίματος εντύπωση προκαλεί η σφοδρότητα της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και την κάλυψή της από τη ΝΕΡΙΤ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάρτηση όπου αναγράφει: 

«Το Μαξίμου διατάσσει, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια, να μη μεταδοθεί ομιλία αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Η ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη διορισμένη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, προσθέτει νέες σελίδες λογοκρισίας στη μαύρη βίβλο της ενημέρωσης.

Καθιστώντας παράλληλα φανερό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει χάσει τον έλεγχο και βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού».

Η ανάρτηση μάλιστα συνοδεύεται με φωτογραφία από την ταινία «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, διά της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, απαντά ότι δεν παρεμβαίνει στη ΝΕΡΙΤ και ότι η δημόσια τηλεόραση κάλυψε από μία εκδήλωση όλων των πολιτικών αρχηγών, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά προνομιακή μεταχείριση και συγκεκριμένα να καλυφθούν και η ομιλία και η συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή