Δ. Κουτσούμπας: Συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον λαό

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 12:42
UPD:15:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩ
A- A A+

«Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον λαό», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε, «επιχειρούν να εγκλωβίσουν και να καθηλώσουν τη λαϊκή αγωνία για την επόμενη μέρα στο ποια κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη και θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα». 

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα στον λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, λέγοντας ότι «σήμερα είναι επιτακτική αναγκαιότητα να μπει μπροστά η εργατική τάξη, να αναδειχθεί ξανά σε πρωτοπόρα δύναμη όλης της κοινωνίας, να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων». 

Επίσης, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού «προκλητικές» για τα λαϊκά στρώματα και «ψίχουλα» που θα εξανεμιστούν με τη φορολόγηση.

Ζήτησε κατάργηση «εδώ και τώρα» του ΕΝΦΙΑ και «όλων των ληστρικών νόμων και χαρατσιών», δημεύσεων και πλειστηριασμών.

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «αλισβερίσια» της κυβέρνησης και των κομμάτων στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που όπως είπδε, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για «κάλπικα παιγνίδια» και γνωστοποίησε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» όποια και να είναι η πρόταση.

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ επιθυμεί προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε: «Εμείς δεν είμαστε ούτε κατά ούτε υπέρ των πρόωρων εκλογών. Εμείς λέμε ότι όσο γίνεται νωρίτερα να φύγει η κυβέρνηση αυτή, γιατί είναι αντιλαϊκή. Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι. Πρέπει να φύγει οποιαδήποτε στιγμή. Μόνο που ξέρετε, εμείς θέλουμε να φύγει από τον ίδιο τον λαό και όχι μόνο επαφιόμενοι σε κάποιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ή βουλευτικές εκλογές. Να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο και η 'λυδία λίθος', το κριτήριο, είναι πόσο ισχυρό θα βγει το ΚΚΕ»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή