ΝΥΤ: Προσπάθεια προσέγγισης των κουρασμένων Ελλήνων οι φοροελαφρύνσεις

Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 22:32
UPD:22:34
Eurokinissi/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στο δημοσίευμα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα. 

A- A A+

Ως μία προσπάθεια να προσεγγίσει τους κουρασμένους από τη λιτότητα Έλληνες ερμηνεύουν οι New York Times τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για φοροελαφρύνσεις.

Οι ανακοινώσεις έγιναν «σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους κουρασμένους Έλληνες μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας που έχουν επιδεινώσει το επίπεδο διαβίωσης και να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο, καθώς η αντιπολίτευση πιέζει για πρόωρες γενικές εκλογές», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα. «Οι επιθεωρητές της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα εντός του μήνα για την επόμενη αξιολόγησή τους, μετά από τρεις μέρες συνομιλιών με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Παρίσι.Εάν δεχτούν τα μέτρα, θα ζητήσουν πιθανώς εναλλακτικές περικοπές για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων», συμπληρώνεται.

AMNAWEBTV

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε συνομιλίες που σχεδιάζονται για αργότερα εντός του έτους, ώστε «να εξεταστεί η πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους» για την Ελλάδα και επισημαίνεται ότι «όλο και περισσότερο ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει την ανάγκη να προσφερθεί μια "ανάσα" στους απογοητευμένους Έλληνες, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις, αναμένεται φέτος έξοδος της χώρας από τη βαθιά ύφεση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή