Δ. Παπαδημούλης: Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί για δήθεν τέλος του μνημονίου

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 13:19
UPD:13:22
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

A- A A+

«Κόλαφο» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, την απάντηση της Κομισιόν σε ερώτησή του σχετικά με το ελληνικό χρέος, κάνοντας λόγο για «παταγώδη διάψευση των κυβερνητικών ισχυρισμών για το δήθεν τέλος του μνημονίου».

Στην ερώτησή του συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης έθετε το θέμα της αναθεώρησης των εκτιμήσεων της Κομισιόν και του ΔΝΤ για την πορεία του ελληνικού χρέους, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Μνημονίου και καλούσε την Επιτροπή να τοποθετηθεί αναφορικά με τη βιωσιμότητά του.

Αφού υπενθύμιζε την απόφαση της 26ης Νοεμβρίου 2012 του Eurogroup, στην οποία αποτυπωνόταν η δέσμευση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τον ενημερώσει για τις προτάσεις που έχει συζήτησε η τρόικα αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, απαντώντας διά του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Γ. Κατάινεν, η Κομισιόν «διαψεύδει τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, για το δήθεν τέλος του Μνημονίου και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το φθινόπωρο, αφού με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο συνδέει την έναρξη συζήτησης για τα ενδεχόμενα μέτρα ελάφρυνσής του, με την πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων».

«Το Eurogroup δήλωσε ρητά τον Νοέμβριο του 2012 ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα και βοήθεια στην Ελλάδα, εφόσον κριθούν αναγκαία, εξαρτώνται από την πλήρη ικανοποίηση όλων των προϋποθέσεων που περιέχονται στο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, η ικανοποίηση των όρων του Μνημονίου Συμφωνίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τα θέματα αυτά», ανέφερε συγκεκριμένα στην απάντησή του ο κ. Κατάινεν, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή