Τελευταίο τανγκό σήμερα στο Παρίσι

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 10:13
UPD:10:19
fosphotos/Panayiotis Tzamaros
Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης (φωτογραφία αρχείου).
A- A A+

Τελευταίο τανγκό σήμερα στο Παρίσι μεταξύ της πολυμελούς ελληνικής αντιπροσωπείας και των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας με την ελληνική πλευρά να θέτει το θέμα των φοροελαφρύνσεων, έχοντας ανά χείρας, όπως διατείνεται, το πλήρως κοστολογημένο και δημοσιονομικά ουδέτερο πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών. 

Για τα αποτελέσματα των προπαρασκευαστικών συναντήσεων στη γαλλική πρωτεύουσα θα γίνει το απόγευμα μία συνολική επισκόπηση όλων των θεμάτων, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση των ΜΜΕ από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Χθες στο επίκεντρο βρέθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αποδέκτης των πιέσεων των δανειστών για την υιοθέτηση του πακέτου των αλλαγών στα εργασιακά, το οποίο κατά πολλούς θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

AMNAWEBTV

Στο εν λόγω πακέτο περιλαμβάνονται μέτρα που αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση, όπως η πλήρης απελευθέρωση του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων και το εργοδοτικό locκ out.

Σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ και το Νιούπορτ της Ουαλίας η οποία διεξάγεται στη σκιά της κρίσης σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου θα διεξαχθεί στο περιθώριο των δηλώσεων Ερντογάν από τα κατεχόμενα οι οποίες προκάλεσαν τη δυσφορία της ελληνικής πλευράς.

Στην Ουαλία βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και από τον προσεχή Οκτώβριο Επίτροπος της Κομισιόν, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Σαμαράς έχει προγραμματίσει διμερείς επαφές και με τους ομολόγους του της Τουρκίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και του Καναδά.

Χθες, αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε για 40' με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα εθνικά -είναι κάτι που γίνεται πριν από τις συνόδους του ΝΑΤΟ- ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και οι όποιες διαδικασίες θα λάβουν χώρα με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας κάτι που σημαίνει ότι θα εκκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2015. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή