Ανασκευάζει το Κίεβο για τα περί κατάπαυσης του πυρός

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 13:17
UPD:13:20
EPA/ROMAN PILIPEY

Την αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από την περιοχή θέτουν ως όρο για την εκεχειρία οι φιλορώσοι αυτονομιστές, όπως δήλωσε στο Reuters ένας από τους ηγέτες των ανταρτών στο Ντονμπάς.

A- A A+

Σε επαναδιατύπωση της ανακοίνωσής του που έκανε λόγο νωρίτερα για συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Ποροσένκο για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία προχώρησε το Κίεβο, σημειώνοντας πως οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν «ως προς έναν μηχανισμό επίτευξης κατάπαυσης του πυρός».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας οι πρόεδροι της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν για «μόνιμη κατάπαυση του πυρός» στην περιοχή Ντονμπάς της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Ακολούθησε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία αναφερόταν ότι Πούτιν και Ποροσένκο συμφώνησαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν με στόχο την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία και όχι για εκεχειρία, καθώς «η Ρωσία δεν συμμετέχει στη σύρραξη».

EURONEWS
Αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων θέτουν ως όρο οι αυτονομιστές

Στο μεταξύ, την αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από την περιοχή θέτουν ως όρο για την εκεχειρία οι φιλορώσοι αυτονομιστές, όπως δήλωσε στο Reuters ένας από τους ηγέτες των ανταρτών στο Ντονμπάς.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο, ο Βλαντίμιρ Αντιουφέγεφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ανέφερε ακόμη ότι οι πληροφορίες περί εκεχειρίας αποτελούν μια «προβοκάτσια».

EURONEWS

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ρωσική κρατική τηλεόραση, οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ανακαταλαμβάνουν εδάφη τα οποία εγκαταλείπουν σήμερα τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Κατά τις ίδιες πηγές στο Ντονέτσκ, οι αντάρτες ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο της πόλης, το μεγαλύτερο της περιοχής.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή