Αντικρουόμενες δηλώσεις μετά την επικοινωνία Πούτιν – Ποροσένκο

Διαψεύδει η Μόσχα ότι υπήρξε συμφωνία για κατάπαυση πυρός στο Ντονμπάς
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 12:04
UPD:12:36
REUTERS/POOL

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σε αντικρουόμενες ανακοινώσεις προχώρησαν Κίεβο και Μόσχα, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, αρνήθηκε ότι υπήρξε συμφωνία περί κατάπαυσης του πυρός, αφού, όπως είπε, η Ρωσία δεν συμμετέχει στη σύγκρουση. «Οι Πούτιν και Ποροσένκο συζήτησαν τα βήματα που θα συμβάλουν στην κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δυνάμεις των εθνοφυλακών και τις ουκρανικές δυνάμεις. Η Ρωσία δεν μπορεί να συμφωνήσει η ίδια για κατάπαυση του πυρός, διότι δεν αποτελεί μέρος της σύρραξης», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας, η οποία ανέφερε ότι «ο Ουκρανός πρόεδρος συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο περί συνολικής κατάπαυσης πυρός» και οι δύο τους «συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς».

AMNAWEBTV

Όπως μεταδίδει την ίδια ώρα το πρακτορείο Reuters, ηγέτης των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία δήλωσε ότι οι αυτονομιστές επιμένουν στο αίτημά τους για αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από «την περιοχή τους» ως απαραίτητη προυπόθεση για τον τερματισμό της σύρραξης.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή