Τι θα ζητήσει η κυβέρνηση από την τρόικα

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 10:02
UPD:11:39
fosphotos/Panayiotis Tzamaros

Χθες στη διάρκεια των συναντήσεων του ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη με τους εμπλεκόμενους υπουργούς διέρρευσε και η είδηση ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί το αίτημα της τρόικας να πλειστηριάζονται τα ακίνητα από το νέο έτος στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες της κυβέρνησης εν όψει της προπαρασκευαστικής συνάντησης με τους δανειστές της χώρας στο Παρίσι από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση επιχειρεί να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχοντας εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις που η ίδια έχει αναλάβει το προηγούμενο διάστημα έναντι των δανειστών και ταυτόχρονα να θέσει τη δική της ατζέντα διεκδικήσεων-αιτημάτων με στόχο πάντα την ανακούφιση των πιο ευπαθών στρωμάτων της κοινωνίας.

Χθες στη διάρκεια των συναντήσεων του ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη με τους εμπλεκόμενους υπουργούς διέρρευσε και η είδηση ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί το αίτημα της τρόικας να πλειστηριάζονται τα ακίνητα από το νέο έτος στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος έλεγε χθες ότι είναι πολύ πιθανό η ελληνική πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αίτημα για αναβολή της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, η οποία θα ισχύσει από το 2015, για ένα έτος.

Στο τραπέζι βέβαια των διαπραγματεύσεων παραμένουν το «όχι» σε αλλαγές σε ασφαλιστικό, εργασιακά και νέες απολύσεις στο δημόσιο. Ωστόσο εντός της κυβέρνησης υπάρχουν και ψύχραιμες φωνές που χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών από τη συνάντηση στο Παρίσι σημειώνοντας αφενός ότι η πλευρά των δανειστών χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση προπαρασκευαστική δείχνει τις διαθέσεις της αφετέρου ότι θα ακολουθήσει, το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, η επόμενη αξιολόγηση στην Αθήνα της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα, πάντως θα συνεχιστούν οι συναντήσεις του κ. Χαρδούβελη με τους εμπλεκόμενους στις διαπραγματεύσεις υπουργούς. Ο ΥΠΟΙΚ συναντάται με τον Νίκο Δένδια και τον Γιάννη Βρούτση, ενώ αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή