Μαραθώνιες συναντήσεις για το Παρίσι

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 20:01
UPD:20:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ένα ένα ξεδιπλώνει τα χαρτιά της η κυβέρνηση στην τελική ευθεία προς την κρίσιμη προπαρασκευαστική συνάντηση στο Παρίσι, στην οποία, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, από πλευράς του Ταμείου θα λάβει μέρος ο νέος επικεφαλής της ομάδας του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ.

Από τον σημερινό μαραθώνιο συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους υπουργούς που θα μεταβούν στη γαλλική πρωτεύουσα προκύπτει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει «φρένο» στην απαίτηση της τρόικας να πλειστηριάζονται, από το 2015, τα ακίνητα στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας τους.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως μετά την συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, «είναι απόφαση και όχι διάθεση να αναχαιτισθεί το αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας», ενώ το υπουργείο, με εντολή του Πρωθυπουργού θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαφυλαχθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα το μεσημέρι της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν από το απόγευμα της ίδιας ημέρας για θέματα του υπουργείου Οικονομικών (δημοσιονομικό κενό, εκτέλεση προϋπολογισμού και πρωτογενές πλεόνασμα, αποφάσεις ΣτΕ για ειδικά μισθολόγια, κ.λπ.). Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν θέματα των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί μια συνάντηση σύνοψης με τους εκπροσώπους των δανειστών, και εν συνεχεία μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ, η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, θα αρχίσει το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή