Αδ. Γεωργιάδης: Μόνο ο κ. Τσίπρας δεν βλέπει τη βελτίωση της οικονομίας

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 12:21
UPD:14:16
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

A- A A+

Ως τον μοναδικό Έλληνα στον πλανήτη ο οποίος δεν βλέπει ότι υπάρχει σαφής βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Τι δήλωσε για ΕΝΦΙΑ και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν «είμαστε στον παράδεισο», αλλά σαφώς η χώρα έχει εξέλθει από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Όπως τόνισε «δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας στον πλανήτη -ενδεχομένως πλην του κ. Τσίπρα - που να μην καταλαβαίνει ότι η ελληνική οικονομία σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ήταν πέρυσι και πρόπερσι».

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη καθημερινά αυξάνονται οι προϋποθέσεις για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Τάχθηκε υπέρ ενός προσώπου το οποίο θα μπορούσε να ενώσει τα πολιτικά κόμματα, αρνούμενος, όμως, να προχωρήσει σε «ονοματολογία», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε. Όπως τόνισε αυτό που μετράει είναι να βρεθεί «ένα πρόσωπο σοβαρό, να μπορεί να ενώσει τη Βουλή».

Διόρθωση αδικιών στον ΕΝΦΙΑ

Ερωτηθείς για τη λύση στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι η λύση που δόθηκε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και διορθώνει τις πολύ μεγάλες αδικίες.

Παραδέχεται ότι ήταν μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που τάχθηκαν υπέρ μίας πιο «χαλαρής» λύσης για ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, κάτι που τελικώς δεν εισακούστηκε.

Όπως, όμως, προσθέτει «αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι η χώρα έχει δημοσιονομικές δεσμεύσεις και από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σε θέση να κάνει καν εκτίμηση για το ποιο θα είναι το κόστος αυτής της έκπτωσης στην παρούσα φάση, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η πορεία της χώρας για την έξοδο από την κρίση είναι υπέρτερος στόχος» αναφέρει».

Λύσεις για τα «κόκκινα δάνεια»

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα δάνεια» ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης. «Είμαι αισιόδοξος γιατί όσο η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και δείχνει ότι τα καταφέρνει, τόσο περισσότερο και η Ε.Ε. θα βοηθάει όσο και εκείνη μπορεί».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή