Λαβρόφ: Επιτυχημένες οι συνομιλίες στο Μινσκ

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 07:51
UPD:07:55
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

«Επιτυχημένες» χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τις απευθείας συνομιλίες που είχαν στον Μίνσκ της Λευκορωσίας ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του  Πέτρο Ποροσένκο.

Μετά την ολοκλήρωση των δίωρων συνομιλιών ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι συζητήθηκε η αναγκαιότητα να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία της Ουκρανίας, αλλά, όπως είπε, είναι θέμα του Κιέβου να επεξεργαστεί τους όρους για μια κατάπαυση του πυρός με τους αυτονομιστές αντάρτες.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συζητήσουν το ζήτημα της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Μόσχα προς το Κίεβου.

EURONEWS

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο ανέφερε σε δήλωσή του ότι «ένας οδικός χάρτης θα προετοιμαστεί ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό ένα καθεστώς κατάπαυσης του πυρός η οποία πρέπει οπωσδήποτε να έχει διμερή χαρακτήρα».

«Δύσκολες αλλά ενδιαφέρουσες» χαρακτήρισε τις συνομιλίες ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν.

EURONEWS

Για «θετικές» συνομιλίες έκανε λόγο νωρίτερα η υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον, η οποία έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή