Ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση Πούτιν - Ποροσένκο στο Μινσκ

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 23:19
UPD:23:26
REUTERS/GRIGORY DUKOR

Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο και Πέτρο Ποροσένκο στην πρωινή τους συνάντηση.

A- A A+

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η κατ' ιδίαν συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πολύπλευρες διαπραγματεύσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Σύμφωνα με την υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον, οι συνομιλίες ήταν «θετικές».

Η κ. Αστον, που έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι έθεσε ως προτεραιότητα την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, την αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων Ρωσίας - Ουκρανίας, την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία στη βάση της πλήρους συμμόρφωσης με το διεθνές δίκαιο και την επίλυση των εσωτερικών διαφορών της Ουκρανίας μέσω της διπλωματικής οδού.

REUTERS/VASILY FEDOSENKO

Η Κάθριν Άστον με τον Πέτρο Ποροσένκο.

«Η ευθύνη για επίλυση ανήκει σε όλους και πρέπει να δουν αν μπορούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό» δήλωσε η κ. Άστον στους δημοσιογράφους.

EURONEWS

Απ' την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, η χώρα του οποίου φιλοξενεί τις συνομιλίες χαρακτήρισε τις συνομιλίες «δύσκολες».

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή