Κλείνει ένα - ένα τα μέτωπα η Κυβέρνηση

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 21:29
UPD:21:33
FOSPHOTOS /ANGELIKI PANAGIOTOU

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο συνεχίζει να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και ειδικά εντός της Κ.Ο. της ΝΔ αφού αντιδρούν συγκεκριμένες ομάδες ψηφοφόρων με σημαντικά ερείσματα στην εκλογική βάση του κόμματος.

A- A A+

«Έκλεισαν» στη σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Σειρά παίρνει στην απογευματινή συνάντηση της Τετάρτης η προπαρασκευή της συνάντησης των Παρισίων. Για τον  ΕΝΦΙΑ υπουργός τηςκυβέρνησης λέει στο naftemporiki.gr ότι «έγινε ό,τι ήταν εφικτό να γίνει», αφού εντός των δημοσιονομικών ορίων και των συμφωνηθέντων με την τρόικα δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για διορθώσεις. 

Στο διαδικαστικό οι αλλαγές στον φόρο θα έρθουν στη Βουλή την Τετάρτη και θα ψηφιστούν από το Β΄ Θερινό τμήμα πριν ολοκληρώσει τις εργασίες τους αυτήν την εβδομάδα. 

Για δε το αντιρατσιστικό ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου είπε ότι θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο συνεχίζει να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και ειδικά εντός της Κ.Ο. της ΝΔ αφού αντιδρούν συγκεκριμένες ομάδες ψηφοφόρων με σημαντικά ερείσματα στην εκλογική βάση του κόμματος.

Το κλίμα έτσι κι αλλιώς δεν ήταν καλό, έγινε χειρότερο με τη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τους ένστολους, έγινε ακόμη χειρότερο με το αντιρατσιστικό, παραδέχεται βουλευτής του κόμματος.           

Τη σκυτάλη αύριο θα πάρει η προετοιμασία για τη συνάντηση των Παρισίων. Σήμερα Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, κατά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα θετικό αποτέλεσμα

Ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση, ενόψει της συνάντησης στο Παρίσι, επιμένει στην πολιτική των φοροελαφρύνσεων, απάντησε: «ότι έχουμε πει, ότι έχω πει, όπως τα έχουμε πει κατά καιρούς».

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ σημειώνει ότι η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ήταν ένα «καλό ξεκίνημα». Παράλληλα σχολιάζοντας τις κινήσεις της Κυβέρνησης Ρέντσι στην Ιταλία και τις εξελίξεις στη Γαλλία σημειώνει «πρέπει και εμείς να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Δεν μπορούν να μην γίνουν οι 100 δόσεις, δεν μπορεί να μην μειωθούν οι συντελεστές, δεν μπορεί να μην μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτά μπορεί η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς να τα αντιμετωπίσουν».

Τέλος ο κ. Γιακουμάτος εμφανίστηκε αντίθετος με την αύξηση του ΦΠΑ στο «καλάθι της νοικοκυράς», ενώ το ΥΠΟΙΚ διέψευσε τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ της τάξης του 18 η 19%.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή