Συρία προς Δύση: Μόνο σε συντονισμό μαζί μας δράσεις κατά των τζιχαντιστών

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 13:59
UPD:14:04
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλισντ Αλ Μουάλεμ ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε κίνηση της Δύσης κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ή οποιασδήποτε άλλης «τρομοκρατικής οργάνωσης» στο συριακό έδαφος πρέπει να γίνει σε συντονισμό με την συριακή κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας τόνισε οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία είναι «ευπρόσδεκτες» εάν θέλουν να συνεργαστούν με τη Δαμασκό κατά των τζιχαντιστών.

Καταδίκασε επίσης τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Σύρος υπουργός υπογράμμισε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση της Συρίας, συγκεκριμένες μεγάλες δυνάμεις δεν εφαρμόζουν τα ίδια τους τα ψηφίσματα κατά της τρομοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

EURONEWS
Γερμανία: Δεν θα ερωτευτούμε τον Άσαντ επειδή το Ι.Κ. είναι χειρότερο

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Μάρτιν Σάφερ, πάντως, σημείωσε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ότι το Βερολίνο δεν σκοπεύει να αποκαταστήσει σχέσεις με το καθεστώς του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τους 200.000 θανάτους κατά τα 3,5 χρόνια του συριακού εμφυλίου.

«Δεν σημαίνει ότι, επειδή το Ισλαμικό Κράτος είναι χειρότερο, θα βρεθούμε στο κρεβάτι με το καθεστώς Άσαντ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάφερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή