Θετικός στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας Φ. Κουβέλη για την Προεδρία ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 13:20
UPD:13:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Θετικός εμφανίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε:

«Πιστεύω γενικά ότι είναι ένας πολιτικός που έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια με ευθύνη τη θέση του και χωρίς να έχει μπει σε υποθέσεις που πληγώνουν ή διχάζουν. Γενικά, είναι κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διότι πρέπει για μένα να είναι Πρόεδρος ένα νηφάλιο πρόσωπο, το οποίο είναι ικανό να διαχειριστεί τον θεσμικό του ρόλο. Θεωρώ ότι πληροί αυτές τις προϋποθέσεις κατά 100%».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής στελεχών στη ΝΔ επισήμανε: «Με πολιτικούς όρους, ναι. Αλλά με όρους προσωπικούς, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική. Πρώτα πρέπει να υπάρχει πολιτικό πλαίσιο για το κάλεσμα και μετά κάνεις συγκεκριμένες τις προσκλήσεις. Θεωρώ ότι με τους συναδέλφους μας που αποχώρησαν από τη ΝΔ, όπως και να είναι, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ισχυρό ρήγμα. Και σε επίπεδο χαρακτηρισμών και σε επίπεδο λογικής και σε επίπεδο νοοτροπίας. Νομίζω ότι καταλαβαίνουν οι ακροατές, διότι δεν θέλω να προσωποποιώ πράγματα... Πρώτα πρέπει να γίνει η πολιτική συστράτευση και μετά η πρόσκληση σε ατομικό επίπεδο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή