Το Φεστιβάλ Ολύμπου τιμά τον Σπύρο Ευαγγελάτο

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 13:09
UPD:13:10
A- A A+

Ο σκηνοθέτης, πανεπιστημιακός και Ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος είναι φέτος το τιμώμενο πρόσωπο στο νέο θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου, «Θεάτρου Έπαινος», όπου κάθε χρόνο τιμάται μια εξέχουσα προσωπικότητα από τον θεατρικό χώρο.

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος σε ευχαριστήρια επιστολή του στο Φεστιβάλ Ολύμπου, αναφέρει:
«Κύριε πρόεδρε του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, σας ευχαριστώ καταρχήν για την απόφαση του διοικητικού σας συμβουλίου να με τιμήσετε για την προσφορά μου στο θέατρο. Αποτελεί αυτό για μένα μεγάλη τιμή και φέρνει στη μνήμη μου ευχάριστες αναμνήσεις από θεατρικές παραστάσεις που ανεβάσαμε κατά καιρούς στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι γεγονός πως στη μακρόχρονη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας ανέδειξε με συνέπεια το καλό θέατρο και τίμησε τους ανθρώπους που το υπηρέτησαν. Σας διαβεβαιώνω πως με την πρώτη ευκαιρία θα παραβρεθώ στην Πιερία για να ανταλλάξουμε γνώμες και σκέψεις για το ελληνικό θέατρο, το Φεστιβάλ Ολύμπου και τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας».

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας από το 2005 στην έδρα «Επιστήμη του Θεάτρου: Ιστορία, Φιλολογία, Θεωρία», Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, σκηνοθέτης, μεταφραστής και ιδρυτής του Αμφιθεάτρου (1975 - 2011) ο Σπύρος Ευαγγελάτος έχει καλλιτεχνικές ρίζες: γιος του μουσικού Αντίοχου Ευαγγελάτου και της αρπίστριας Ξένης Μπουρεξάκη¸ ήταν παντρεμένος με τη γνωστή ηθοποιό Λήδα Τασοπούλου (1953 - 2005). Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την σκηνοθέτιδα Κατερίνα Ευαγγελάτου και τον Αντίοχο Ευαγγελάτο (1985 -2010). Στις πρόσφατες σκηνοθετικές δουλειές του Σπύρου Ευαγγελάτου συμπεριλαμβάνονται - μεταξύ άλλων - η όπερα «Bέρθερος» του Ζυλ Μασνέ (Εθνική Λυρική Σκηνή) αλλά και ο «Έμπορος της Βενετίας» (στο θέατρο Ακροπόλ) του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

naftemporiki.gr


 

Προτεινόμενα για εσάς