Ουκρανία: Πλήγμα σε νοσοκομείο του Ντονέτσκ

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 09:48
UPD:13:19
EPA/SERGEI ILNITSKY
A- A A+

Ένα νοσοκομείο επλήγη στη διάρκεια βομβαρδισμού σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ντονέτσκ, που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφους οι οποίοι δεν είδαν θύματα.

Ο ουκρανικός τακτικός στρατός βρίσκεται στις "πύλες" της  πόλης, ο πληθυσμός της οποίας ανερχόταν σε ένα εκατομμύριο πριν από τη σύγκρουση, ενώ το Ντονέτσκ αποτελεί σύμβολο για τους φιλορώσους αντάρτες οι οποίοι έχουν συρρεύσει στην πόλη και έχουν αναμιχθεί με τους κατοίκους.

Δεν έχει γίνει σαφές ποιοι βομβάρδισαν το νοσοκομείο, καθώς και οι δύο πλευρές εκτοξεύουν πυρά. Βομβαρδισμοί σημειώνονται συχνά στην πόλη πλήττοντας και κατοικημένες περιοχές, κοντά σε σημεία όπου συγκεντρώνονται φιλορώσοι αντάρτες. Εξάλλου ήταν αισθητή η παρουσία των αυτονομιστών σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις εκρήξεις, στο νοσοκομειακό συγκρότημα Καλίνινα.

Μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου δήλωσαν ότι υπήρξαν τραυματισμοί από τον βομβαρδισμό. Το νεκροτομείο και δύο κτίρια του νοσηλευτηρίου επλήγησαν.

Δεκάδες ασθενείς οδηγήθηκαν στο υπόγειο του κτιρίου 14, στο οποίο στεγάζονται τα χειρουργεία, ορισμένοι μεταφέρθηκαν με φορείο όπως ένας κατάχλωμος άνδρας με ακρωτηριασμένα πόδια.

Μεταξύ των ασθενών, νέοι άνδρες σε ηλικία για να πολεμούν αλλά δεν φέρουν κανένα διακριτικό που να προσδιορίζει αν πολεμούν στο ένα ή στο άλλο στρατόπεδο.

«Στις 6:20 το πρωί ακούσαμε τις εκρήξεις, τα παράθυρα έσπασαν και το προσωπικό μας είπε να βγούμε από τους θαλάμους και μας βοήθησε να κατεβούμε στο υπόγειο», δήλωσε ο ένας τραυματίας.

Σε όλες τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, αμέσως μετά τις εκρήξεις, εμφανίστηκαν δεκάδες αντάρτες, ένστολοι, ανάμεσά τους ένοπλα μέλη της οργάνωσης ρώσων και ουκρανών μαχητών Βοστόκ. Μερικοί ένστολοι αντάρτες έπιναν καφέ στο ισόγειο κτιρίου που δεν επλήγη από το βομβαρδισμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή