Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε το γήπεδο της Σαχτάρ Ντόνετσκ!

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 21:01
UPD:21:07
TWITTER /@shakhtar_eng

Τα ξημερώματα του Σαββάτου το «Ντόνμπας Αρένα» συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές φθορές σε διάφορα σημεία του σύγχρονου σταδίου. 

A- A A+

Σοβαρότατες ζημιές υπέστη το γήπεδο της Σαχτάρ Ντόνετσκ μετά από βομβαρδισμό! 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου το «Ντόνμπας Αρένα» συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές φθορές σε διάφορα σημεία του σύγχρονου σταδίου. Ακόμη, πάντως, δεν έχει εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός σύλλογος.

«Στις 06.00 της 23ης Αυγούστου, δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο Ντόνμπας Αρένα. Υπάρχουν αρκετές ζημιές στη βορειοδυτική πλευρά του γηπέδου, της επικοινωνίας, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στο παρακείμενο ενεργειακό κέντρο. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία ανάγκασαν την πρωταθλήτρια Σαχτάρ να μεταφέρει τις διοικητικές υπηρεσίες της στο Κίεβο και τους εντός έδρας αγώνες της στο Λβιβ. Όπως φαίνεται, οι οπαδοί της θα χρειαστεί να περιμένουν για αρκετό καιρό ακόμη μέχρι να δουν ξανά την αγαπημένη τους ομάδα στο γήπεδό της.

Το «Ντόνμπας Αρένα» είχε χωρητικότητας 52.000 θεατών και η κατασκευή του κόστισε περίπου 400 εκ. δολάρια στον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ρινάτ Αχμέτοφ. Αποπερατώθηκε πριν από πέντε χρόνια και συνδυάστηκε με μια μεγάλη στιγμή για το... ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Νοέμβριο του 2009, τρεις μήνες μετά τα εγκαίνιά του, η εθνική μας νίκησε 1-0 την Ουκρανία σε αγώνα μπαράζ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής (2010).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις