Γάζα: 18 εκτελέσεις από τη Χαμάς υπόπτων ως «συνεργατών του Ισραήλ»

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 15:16
UPD:15:23
REUTERS/STRINGER

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στη Γάζα, την ώρα που μαχητές της Χαμάς συλλαμβάνουν και εκτελούν ανθρώπους οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι για συνεργασία με το Ισραήλ.

A- A A+

Πηγές της Χαμάς από τη Γάζα επιβεβαίωσαν ότι η οργάνωση εκτέλεσε 18 ανθρώπους οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι για συνεργασία με το Ισραήλ.

Οι εκτελέσεις έγιναν μετά από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις ανώτατοι στρατιωτικοί ηγέτες της Χαμάς.

Στις εκτελέσεις πιθανόν να έλαβαν μέρος και άλλες ισλαμιστικές ομάδες, σύμμαχοι της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Έντεκα εκτελέσεις έγιναν σε εγκαταλελειμμένο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, άλλοι επτά άνθρωποι εκτελέστηκαν από άνδρες με στολές της Χαμάς έξω από το τέμενος Αλ Ουμάρι, στην κεντρική Γάζα

Μετά τις 11 πρώτες εκτελέσεις, η Χαμάς προειδοποίησε ότι «η ίδια τύχη περιμένει και άλλους».

Πρόσθεσε ότι «οι σημερινές συνθήκες μας ανάγκασαν να καταφύγουμε σε αυτές τις αποφάσεις», υπονοώντας σύνδεση μεταξύ του θανάτου των τριών αξιωματούχων της και των εκτελέσεων.

Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, ενώ οι ισλαμιστές συνέχισαν τη ρίψη ρουκετών κατά του Ισραήλ.

EURONEWS

Περισσότεροι από 2.070 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των εχθροπραξιών, ενώ οι απώλειες του Ισραήλ φθάνουν τις 66, κυρίως στρατιώτες, τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή