Μιζούρι: Στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή που πέφτει νεκρός ο δεύτερος Αφροαμερικανός

Από πυρά αστυνομικών στο Φέργκιουσον
Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 15:35
UPD:15:40
EPA/LARRY W. SMITH

Αστυνομικές δυνάμεις στο Μιζούρι.

A- A A+

Στη δημοσιότητα δόθηκε  από την αστυνομία του Σεντ Λιούις βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η στιγμή που αστυνομικοί σκοτώνουν τον 25χρονο Καζίμ Πάουελ, τον δεύτερο Αφροαμερικανό που έχασε τη ζωή του μέσα σε 10 ημέρες στο Φέργκιουσον του Μιζούρ, στις ΗΠΑ, πυροβολώντας τον.

Ο Πάουελ φαίνεται από μακριά να κινείται γύρω από δύο τενεκεδένια κουτιά που έχει αφήσει στο έδαφος, ενώ έχει το ένα του χέρι στην τσέπη του μπουφάν του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο νεαρός Αφροαμερικανός κρατούσε μαχαίρι.

Στη συνέχεια κάνει την εμφάνισή του περιπολικό της αστυνομίας με δύο ενστόλους, οι οποίοι σταματούν και φωνάζουν στον Πάουελ να μείνει ακίνητος.

Ο 25χρονος φωνάζει «σκοτώστε με, σκοτώστε με» και κινείται προς τους αστυνομικούς - χωρίς να είναι ξεκάθαρο από την εικόνα εάν έχει στα χέρια του το μαχαίρι.

EURONEWS

Οι τελευταίοι τον καλούν επανειλημμένα «να αφήσει κάτω το όπλο του» και στη συνέχεια, όταν εκείνος τους πλησιάζει αρκετά, ανοίγουν πυρ εναντίον του νεαρού Αφροαμερικανού, ο οποίος πέφτει στο έδαφος.

Ενώ ο Πάουελ βρίσκεται πεσμένος, βαριά τραυματισμένος από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από κοντινή απόσταση, οι αστυνομικοί φαίνονται να του περνούν χειροπέδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή