Μιζούρι: Δέσμευση του υπ. Δικαιοσύνης για «ανεξάρτητη έρευνα»

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 08:24
UPD:09:10
EPA/Pablo Martinez Monsivais / POOL

O Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ (αριστερά) κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με μέλη της κοινότητας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

A- A A+

Τη δέσμευση για τη διεξαγωγή μίας ανεξάρτητης και εμπεριστατωμένης έρευνας σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από αστυνομικά πυρά ανέλαβε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ κατά τις συναντήσεις που είχε χθες με μέλη της κοινότητας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Φέργκιουσον, ο Χόλντερ, ο πρώτος Αφροαμερικανός που ηγείται του υπουργείου Δικαιοσύνης, μίλησε με φοιτητές και στη συνέχεια με ηγέτες της κοινότητας σε ένα κοινοτικό κολέγιο. Αργότερα είχε 20λεπτη συνάντηση με τους γονείς του Μπράουν στο γραφείο του εισαγγελέα του Σεντ Λούις. Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση, αλλά όπως ανέφεραν πηγές, ο Χόλντερ υποσχέθηκε στην οικογένεια πως θα διεξαχθεί «μια δίκαιη και ανεξάρτητη έρευνα».

Ο Χόλντερ επεσήμανε ακόμη πως η έρευνα που διεξάγει το υπουργείο του διαφέρει από την έρευνα που διενεργούν οι τοπικές αρχές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει συγκεκριμένα να προσδιορίσει αν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς μπορούν να απαγγείλουν ποινικές κατηγορίες εναντίον του Ντάρεν Ουίλσον, του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Μπράουν, επειδή παραβίασε τα δικαιώματα του Μπράουν ως πολίτη κάνοντας χρήση υπερβολικής βίας.

EURONEWS

Η επίσκεψη του Χόλντερ πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες μετά τη σύλληψη δεκάδων διαδηλωτών. Πολλές από τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 18χρονου είναι ειρηνικές, ενώ άλλες σημαδεύονται από λεηλασίες, βανδαλισμούς και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή