Guardian: Βρετανός ονόματι «Τζον» ο άνδρας που αποκεφάλισε τον Φόλεϊ

Τον αναγνώρισε πρώην όμηρός του
Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 13:52
UPD:13:54
REUTERS/REUTERS TV

Πρώην όμηρος ο οποίος επιτηρούνταν από τον «Τζον» δήλωσε ότι ο τελευταίος είναι ένας από τους τρεις Βρετανόύς τζιχαντιστές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κράτηση ξένων ομήρων στη βόρεια συριακή πόλη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

A- A A+

Ο Βρετανός τζιχαντιστής ο οποίος αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ, καταγράφοντας εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους την πράξη του σε βίντεο, είναι ένας Λονδρέζος ονόματι «Τζον», σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Πρώην όμηρος ο οποίος επιτηρείτο από τον «Τζον» δήλωσε ότι ο τελευταίος είναι ένας από τους τρεις Βρετανόύς τζιχαντιστές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κράτηση ξένων ομήρων στη βόρεια συριακή πόλη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο «Τζον» ήταν νωρίτερα μέσα στο 2014 ο βασικός διαπραγματευτής για την απελευθέρωση 11 ξένων ομήρων οι οποίοι παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές από τους τζιχαντιστές και στη συνέχεια γύρισαν στις πατρίδες τους.

Ο «Τζον» περιγράφεται από την βρετανική εφημερίδα Telegraph ως ένας έξυπνος και μορφωμένος άνδρας, με βαθιά αφοσίωση στο Ισλαμικό Κράτος.

EURONEWS

Ο άνδρας και οι υπόλοιποι Βρετανοί δεσμοφύλακες ξένων κρατουμένων αποκαλούνταν από τους ομήρους σκωπτικά «The Beatles», από τη μεγάλη βρετανική ποπ μπάντα.

EURONEWS

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος διέκοψε εκτάκτως τις διακοπές του την Τετάρτη μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού φωτορεπόρτερ, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι εμφανιζόμενοι στο βίντεο τζιχαντιστές να είναι Βρετανοί, ωστόσο σημείωσε ότι η βρετανική αστυνομία εργάζεται ακόμη για την ταυτοποίηση του εκτελεστή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή