Ένα μέτωπο κλείνει - ένα ανοίγει η κυβέρνηση

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 06:47
UPD:08:51
SOOC/Nick Paleologos
A- A A+

Ένα μέτωπο κλείνει - ένα ανοίγει η κυβέρνηση εν αναμονή των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ και της τριήμερης συνεδρίασης της Βουλής από την ερχόμενη Τρίτη πριν το Β΄ θερινό τμήμα ολοκληρώσει τις εργασίες του.

Χθες ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επιχείρησε να κλείσει το μέτωπο με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την αντίδραση των 38 βουλευτών της Ν.Δ., δηλώνοντας ότι «η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

«Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό», κατέληξε ο κ. Αθανασίου και αναμένεται με ενδιαφέρον η σχετική διατύπωση και η αντίδραση των 38. Το πρωί πάντως ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει ως έχει. 

Η συζήτηση και ψήφιση στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής αναμένεται με ενδιαφέρον και λόγω της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα επιχειρήσει να κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης με μπαράζ τροπολογιών επί του νομοσχεδίου, που υπογράφονται από τη Βασιλική Κατριβάνου, τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Νίκο Βούτση, την Ιωάννα Γαϊτάνη, τον Σταύρο Κοντονή, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Αφροδίτη Σταμπουλή.

Χθες επιχειρήθηκε να κλείσει και το μέτωπο των αντιδράσεων που προκλήθηκε με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με την οποία μπορεί να γίνονται κατασχέσεις λογαριασμών ή να παγώνουν περιουσιακά στοιχεία ακόμη κι αν χρωστάει κάποιος 3.000 ευρώ από ΦΠΑ.

Η αντίδραση πολλών εντός της Κ.Ο. της ΝΔ ήταν άμεση. Άλλωστε δεν έχει περάσει και μεγάλο διάστημα από την αντικατάσταση του κ. Θεοχάρη με την κ. Σαββαΐδου με τον πρώην πλέον ΓΓΔΕ να αποτελεί «κόκκινο πανί» για την πλειοψηφία των κυβερνητικών βουλευτών. «Σε μια περίοδο που το κλίμα στην κοινωνία είναι εκρηκτικό ορισμένοι δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται και να ζουν στον δικό τους κόσμο», έλεγε χθες βουλευτής της Ν.Δ..

Πάντως η κ. Σαββαϊδου με εγκύκλιο της ΓΓΔΕ επιχείρησε χθες αφενός να «διασκεδάσει» τις αρχικές αρνητικές εντυπώσεις, αφετέρου να λύσει τη σύγχυση αναφορικά με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων φορολογούμενων που έχουν  οφειλές προς το δημόσιο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή