Χ. Αθανασίου: Αδίκημα η άρνηση των γενοκτονιών

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 15:55
UPD:23:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Απάντηση στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που σε επιστολή τους εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το εάν θα αντιμετωπίζεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως αδίκημα η άρνηση των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, δίνει ο  υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του «η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες  που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Άλλωστε  και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση -δέσμευσή μου».

Υπενθυμίζεται ότι οι 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν στείλει την Τρίτη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό που ζητούσαν να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων).

Ειδικότερα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές είχαν προτείνει να υπάρξει σχετική διάταξη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αναγνωρίσθηκε από την Βουλή το Φεβρουάριο του 1994, ότι η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων αντιμετωπίζεται ήδη ως αδίκημα και ότι ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση - δέσμευση για το θέμα.

Οι 38 «γαλάζιοι» βουλευτές που αιφνιδίασαν το Μαξίμου.

«Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων, γεγονός το οποίο  δεν μπορούμε να αποδεχθούμε», υπογράμμιζαν στο κείμενό τους.

Σημειώνεται ότι, την επιστολή υπέγραφαν οι: Σάββας Αναστασιάδης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γεώργιος Βλάχος, Αλέξανδρος Κοντός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ιωάννης Μιχελάκης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Ιωάννης Ιωαννίδης, Ηλίας Βλαχογιάννης, Δημήτριος Χριστογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Δημήτριος Κυριαζίδης, Ιωάννης Πασχαλίδης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Ελένη Μακρή - Θεοδώρου, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Θεόδωρος Σολδάτος, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Γεωργία Μπατσαρά, Ευθύμιος Καρανάσιος, Γεώργιος Γεωργαντάς, Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου, Ασπασία Μανδρέκα, Τιμολέων Κοψαχείλης, Ασημίνα Σκόνδρα, Φωτεινή Αραμπατζή, Παναγιώτα Ιακωβίδου, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Μαρίνος.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή