Στίβος: Με 26 αθλητές στη Ζυρίχη η ελληνική αποστολή

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 17:26
UPD:17:34
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Λούης Τσάτουμας (μήκος) δεν έκρυψε τις υψηλές του φιλοδοξίες: «Πάντα σε πρώτη φάση κοιτάζω τον προκριματικό κι έπειτα τον τελικό, που είναι ένας δεύτερος αγώνας».

A- A A+

Με στόχο να διακριθούν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με μετάλλια, αναχώρησαν χθες για τη Ζυρίχη οι 26 αθλητές/τριες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που θα ξεκινήσει την Τρίτη στην ελβετική πόλη.

Στις δηλώσεις που έγιναν στο «Ελ.Βενιζέλος» οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες υποσχέθηκαν πως θα κάνουν τα πάντα για να ανέβουν στο βάθρο.

Τα λόγια της Κατερίνας Στεφανίδη (επί κοντώ) είναι χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί: «Πάω με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη, οπότε δεν είναι παράλογο να σκέφτομαι ακόμη κι ένα μετάλλιο».

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, στο ίδιο αγώνισμα, Νικόλ Κυριακοπούλου, τόνισε: «Στόχος είναι ο τελικός κι εκεί να κυνηγήσω να κάνω έναν αγώνα μέσα στις δυνατότητες μου».

Ο Λούης Τσάτουμας (μήκος) δεν έκρυψε τις υψηλές του φιλοδοξίες: «Πάντα σε πρώτη φάση κοιτάζω τον προκριματικό κι έπειτα τον τελικό, που είναι ένας δεύτερος αγώνας», ενώ μία θέση στον τελικό ονειρεύεται και ο Γιώργος Τσάκωνας: «Αν μπω στον τελικό θα έχω πετύχει σε μεγάλο βαθμό το στόχο μου».

Για την υπέρβαση θα αγωνιστεί ο Κώστας Μπανιώτης (ύψος): «Βλέπω τη διοργάνωση βήμα, βήμα. Το επίπεδο του αγώνα θα είναι πολύ καλό».
Με πρόβλημα τραυματισμού ταξίδεψε στη Ζυρίχη και ο πρωταθλητής του ακοντισμού, Σπύρος Λεμπέσης. «Η συμμετοχή στον τελικό είναι μια εφικτή επιθυμία. Θα κάνω τον αγώνα μου και πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, ανέφερε από την πλευρά του: «Είμαι αισιόδοξος για την πορεία της αποστολής και θα είμαι ικανοποιημένος αν τα παιδιά βρεθούν κοντά στις φετινές τους επιδόσεις, γιατί αν συμβεί αυτό θα έρθουν και καλά πλασαρίσματα.»
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις