Νίκη του Ολυμπιακού στα πέναλτι (5-4) με Μάντσεστερ Σίτι

Κυριακή, 03 Αυγούστου 2014 00:31
UPD:15:44
USA Today Sports/Brace Hemmelgarn
A- A A+

Νέα καλή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό στο International Champions Cup, που συνοδεύτηκε με νίκη στα πέναλτι (5-4) επί της Μάντσεστερ Σίτι, με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται 2-2 χάρις σε ισάριθμα γκολ του Διαμαντάκου για τον πρωταθλητή Ελλάδας. 

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με δύο νίκες, καθώς είχε προηγηθεί το εμφατικό 3-0 επί της Μίλαν και μία ήττα (0-1), από τη Λίβερπουλ.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας προηγήθηκε δύο φορές, με τους Γιόβετιτς στο 35ο και Κολάροφ στο 53ο λεπτό με πέναλτι, αλλά τον νεαρό επιθετικό του Ολυμπιακού, που ήταν η αποκάλυψη της ομάδας του στο τουρνουά, να απαντά ισάριθμες (37΄, 66΄) και να φτάνει τα τρία γκολ, αφού είχε σκοράρει και εναντίον των «ροσονέρι».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και στο 2ο λεπτό ο Ντομίνγκες πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 13΄ ο ίδιος είχε ένα καλό μα άστοχο σουτ.

Στη συνέχεια οι «πολίτες» ανέλαβαν την πρωτοβουλία και είχαν ευκαιρίες με τους Γιόβετιτς και Τουρέ, καθώς και μία προσπάθεια του Κολάροφ που απέκρουσε ο Ρομπέρτο, για να γίνει το 1-0 στο 35΄ με πλασέ του Γιόβετιτς.

Δύο λεπτά αργότερα η ελληνική ομάδα ισοφάρισε, όταν ύστερα από ωραίο συνδυασμό Σαβιόλα και Μανιάτη, ο τελευταίος γύρισε στον Διαμαντάκο και ο νεαρός επιθετικός ισοφάρισε.

Στο 52΄ η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι κέρδισε πέναλτι με τον Σίλβα από τον Μανωλά και ο Κολάροφ «έγραψε» το 2-1. Ακολούθησε σπουδαία επέμβαση του Ρομπέρτο σε σουτ του Σίλβα και στο 66΄ ο Γκαζαριάν πέρασε εξαιρετικά στον Διαμαντάκο, ο οποίος απέφυγε τον Χαρτ και πλάσαρε για το 2-2.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου για τον Ολυμπιακό ευστόχησαν οι Σάμαρης, Κολοβός, Γκαζαριάν, Μπουχαλάκης και Παπάζογλου, ενώ οι Ντοσεβί και Παπαδόπουλος νικήθηκαν από τον Χαρτ.

Από την πλευρά των Άγγλων σκόραραν από τα 11 μέτρα οι Σίλβα, Κολάροφ και Ζουκουλίνι, ο Ρομπέρτο απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μίλνερ και Σινκλέρ, ενώ ο Ρίτσαρντς έστειλε τη μπάλα άουτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις