Παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στη Γάζα ζητεί η διεθνής κοινότητα

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 16:16
UPD:16:40
REUTERS/GONZALO FUENTES
A- A A+

Ολοκληρώθηκε η διεθνής σύνοδος στο Παρίσι με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλων κρατών να ζητούν την παράταση της 12ωρης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας η οποία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου. Εν τω μεταξύ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπερνά πλέον τους 950.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών που μετέχουν στη διεθνή σύνοδο για τη Μέση Ανατολή που διεξάγεται στο Παρίσι ζήτησαν την παράταση της 12ωρης εκεχειρίας που συμφώνησε το Ισραήλ με την Χαμάς αργά την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας.

EURONEWS

«Ολοι μας ζητούμε από τις εμπλεκόμενες πλευρές την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ισχύ», δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας και των ΗΠΑ παρόντος και αξιωματούχου της Ε.Ε.

ASSOCIATED PRESS

«Το  πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αποτρέψουμε την περαιτέρω απώλεια ανθρώπινων ζωών» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ και τόνισε πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να παραταθεί η κατάπαυση πυρός από τις 12 ώρες σε 24  και στη συνέχεια σε 48 ώρες και παράλληλα να διεξάγονται οι  προσπάθειες εκείνες που θα εμφυσήσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στα εμπλεκόμενα μέρη έτσι ώστε να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή