Αλγερινό αεροσκάφος: 54 οι Γάλλοι που έχασαν τη ζωή τους

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 16:40
UPD:18:38
Lahleb Fares

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο συντριβής της πτήσης AH5017 της Air Algerie, όπως μεταδόθηκαν από το κανάλι France 2.

A- A A+

Στο αεροπλάνο της Air Algérie που συνετρίβη την Πέμπτη στο βόρειο Μαλί με 118 επιβαίνοντες υπήρχαν 54 Γάλλοι, περιλαμβανομένων ορισμένων με διπλή υπηκοότητα, οι οποίοι ανήκαν σε 21 οικογένειες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Μέχρι τώρα, οι γαλλικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι 51 Γάλλοι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το αεροπορικό δυστύχημα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί το Σάββατο το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών με τις οικογένειες των θυμάτων, πρόσθεσε ο κ. Φαμπιούς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού Φλερ Πελερέν, που βρίσκεται στην Ουαγκαντούγκου, σημείωσε ότι στην πτήση AH5017 δεν επέβαινε «κανένα ύποπτο πρόσωπο».

«Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται από τις αρχές της Μπουρκίνα Φάσο και εξ όσων γνωρίζουμε από τη γαλλική πλευρά, δεν υπάρχουν ύποπτοι μεταξύ των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Όμως, για να είμαστε βέβαιοι, πρέπει να περιμένουμε έως ότου μπορεί να διεξαχθεί έρευνα επί τόπου», πρόσθεσε η κ. Πελερέν, έπειτα από μια συνάντησή της με την ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης που συστάθηκε από τη Μπουρκίνα Φάσο.

Συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό της χώρας Λικ Αντόλφ Τιαό, η Γαλλίδα υπουργός συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της Ουαγκαντούγκου με τις οικογένειες των 23 υπηκόων της Μπουρκίνα Φάσο που επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Στόχος είναι να τους πούμε «όσα γνωρίζουμε σε αυτό το στάδιο της έρευνας», επεσήμανε η ίδια.

«Λυπάμαι βαθιά που σας ανακοινώνω ότι το αεροπλάνο συνετρίβη και έγινε χίλια κομμάτια», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τιαό.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

«Μετά το δυστύχημα με το ισπανικό αεροπλάνο που είχε ναυλωθεί από την Air Algérie και πραγματοποιούσε την πτήση AH5017 από την Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος από την Παρασκευή», αναφέρει ανακοίνωση της αλγερινής Προεδρίας.

Έξι Αλγερινοί επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Όπως διαβεβαίωσε ο Αλγερινός υπουργός Μεταφορών Άμαρ Γουλ, το ισπανικό πλήρωμα του McDonnel Douglas MD83 είχε ήδη πραγματοποιήσει πέντε δρομολόγια από την Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι.

«Το αεροπλάνο είχε ήδη κάνει πέντε φορές την πτήση, με το ίδιο πλήρωμα», δήλωσε ο κ. Γουλ από το αεροδρόμιο του Αλγερίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή