Κυβέρνηση: Σταθερότητα και στο βάθος εκλογή ΠτΔ

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 19:16
UPD:19:22
fosphotos/Panayiotis Tzamaros

Στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έστειλαν ένα μήνυμα σταθερότητας, συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και στροφής στην κοινωνία.

A- A A+

Το ένα μετά το άλλο συμπληρώνουν κυβερνητικοί παράγοντες τα κομμάτια στο παζλ των έξι επομένων μηνών που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κρίνουν όχι μόνο το πολιτικό σκηνικό τα επόμενα χρόνια, αλλά και την πορεία της χώρας.

Στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έστειλαν ένα μήνυμα σταθερότητας, συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και στροφής στην κοινωνία. Παράλληλα αποφάσισαν να υπερβούν την ενδοκυβερνητική κόντρα αφήνοντας ένα παράθυρο για βελτιώσεις στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα στο υποχρεωτικό ποσοστό του 15% για όσους βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός, στην έκθεση στη Βουλή για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο, κατά τη γνώμη του, η παρούσα βουλή θα εκλέξει ΠτΔ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου πανστρατιάς της ΝΔ, στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, με στόχο  την ενίσχυση των τάξεων της και την επανασυσπείρωση όλης της κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κ. Μεϊμαράκη η ΝΔ θα μπορούσε να προσελκύσει πολλούς από τους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και από τους ΑΝ.ΕΛ.  που έχουν δεσμούς αίματος με την «γαλάζια» παράταξη με τελικό στόχο των «μαγικό» αριθμό των 180 βουλευτών. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μεϊμαράκης στέλνει κι ένα μήνυμα αφενός στα στελέχη εκείνα, όπως ο Δ. Αβραμόπουλος, που μίλησαν ακόμη και για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αφετέρου σε όσους απεργάζονται σενάρια πρόωρων εκλογών ακόμη και «αριστερής παρένθεσης».  

Την ίδια ώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απαντούσε, εμμέσως πλην σαφώς, στις αναφορά του Κάρολου Παπούλια ότι τα μνημόνια έβλαψαν τη Δημοκρατία, λέγοντας ότι «ήταν άλλο πράγμα η χούντα κι άλλο τα μέτρα για τη χρεοκοπία».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή