Σ. Βούλτεψη: Ολέθριο λάθος η ταύτιση της Χούντας με το μνημόνιο

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 11:26
UPD:12:43
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ότι η κρίση οδήγησε σε «έλλειμμα Δημοκρατίας» έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξή της.

Μιλώντας στον ANT1 αλλά και στο ΒΗΜΑ FM η κ .Βούλτεψη τόνισε ότι δεν έχει υποχωρήσει η Δημοκρατία -άποψη την οποία εξέφρασε στην δική του ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- αλλά η αντίληψη που έχουμε, πλέον, για τη Δημοκρατία.

Όπως τόνισε, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να ταυτίζουν τη χούντα με το μνημόνιο, καθώς -σύμφωνα με την άποψή της- προφανώς δεν γνωρίζουν τι είναι Χούντα.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, στην Ελλάδα περάσαμε 40 χρόνια τεχνητής ευημερίας με δανεικά και πιστεύοντας ότι η Δημοκρατία είναι να διοριστούμε όλοι στο δημόσιο και να μην πληρώνουμε και φόρους, τώρα φτάσαμε στο σημείο να ταυτίζουμε τη χούντα με το μνημόνιο.

Ως εκ τούτου «Χούντα δεν είναι να σου κόβουν το μισθό ή τη σύνταξη, αλλά να μην έχεις ελευθερία, να έχει καταργηθεί το κοινοβούλιο, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, ξερονήσια, απαγόρευση συναθροίσεων, απεργιών, διαδηλώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης -συνεχίζοντας να «απαντά» στον κ. Παπούλια- υπογράμμισε ότι «επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα θα παραστεί στα κτήρια του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, εκεί όπου υπάρχουν τα κελιά των βασανιστηρίων και του αείμνηστου Σπύρου Μουστακλή, πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους όλοι ότι είναι άλλο πράγμα να κινδυνεύει μια χώρα από χρεοκοπία και να λαμβάνει μέτρα και άλλο πράγμα η Χούντα, διότι τότε δικαιολογούνται τα φαινόμενα της Χ.Α».

Στη συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ FM, πέραν των παραπάνω απόψεων κατέθεσε τις απόψεις της κυβέρνησης για την αξιολόγηση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να αξιολογούνται καθημερινά, ενώ οι αντίστοιχοι στο Δημόσιο να μην δέχονται την αξιολόγηση.

«Υπάρχει ένας νόμος. Δεν πρέπει να εφαρμόζεται; Σκληρός νόμος, αλλά νόμος και η δημοκρατία που υπάρχει σήμερα στηρίζεται στην εφαρμογή των νόμων. Αν φτάσουμε στο σημείο να μην εφαρμόζουμε τους νόμους, τότε έχει τελειώσει και η δημοκρατία, με το τελείωμα αυτής της φράσης. Ένας νόμος, όμως, δεν είναι στατικός. Μπορεί να αλλάξει ή να βρεθεί καλύτερη λύση. Αξιολόγηση, όμως, θα γίνεται. Και θα γίνει με αυτό τον νόμο», υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη.

Επίσης - στις δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 - δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε ως «μαγική εικόνα». Όπως υποστήριξε «ο κ. Τσίπρας είναι μαγική εικόνα, καθώς εμφανίζεται και εξαφανίζεται, όταν υπάρχουν θέματα. Δεν έχουμε αισθανθεί καμία πίεση ούτε μπορούμε να αισθανθούμε, γιατί ο κ. Τσίπρας αμφισβητείται μέσα στο ίδιο του το κόμμα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή