Συνάντηση στη σκιά ενδοκυβερνητικών τριβών

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 10:58
UPD:10:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Με γεμάτη ατζέντα συναντώνται στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αν και οι δύο άνδρες», λέει κυβερνητικό στέλεχος, «έχουν μακρά εμπειρία από τέτοιου είδους συναντήσεις, όσο πλησιάζουν η κρίσιμη ημερομηνία της έναρξης της τελευταίας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας τον Σεπτέμβριο από την τρόικα, η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους και οι διαδικασίες για την εκλογή ΠτΔ, οι δυσκολίες θα αυξάνονται».

Βασικός στόχος της συνάντησης είναι το πολυνομοσχέδιο για τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα το οποίο καταρτίζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και θα έρθει προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Όπως είναι φυσικό θα συζητηθούν και η κόντρα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αξιολόγηση στο δημόσιο και τις απολύσεις. Όπως έχει γράψει το naftemporiki.gr ο κ. Σαμαράς θα επισημάνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι η αξιολόγηση πρέπει να προχωρήσει και οι απολύσεις αποτελούν μνηνμονιακή υποχρέωση από το 2013.

Την ίδια ώρα, μετά και τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις που κατέθεσε η Χαριλάου Τρικούπη το μήνυμα που στέλνει το Μαξίμου είναι ότι η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα για την αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς το δημόσιο. Ανάλογο μήνυμα στέλνει το Μαξίμου και όσον αφορά στις φοροελαφρύνσεις.

Ωστόσο ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει από τους κ. Βενιζέλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην αμφισβητούν μέτρα που έχουν προαποφασισθεί και αποτελούν υποχρεώσεις της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος, αναμένεται να θέσει θέμα με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί και σε δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος, σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, επιτίθεται με κάθε ευκαιρία στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή