Γαλλία: Οι σφαγές στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 22:42
UPD:22:48
REUTERS/TOBY MELVILLE

«Όταν μιλάμε για 620 νεκρούς, αυτό είναι προφανώς κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Οι σφαγές και οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως» είπε ο Φαμπιούς στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

A- A A+

Απαράδεκτο χαρακτήρισε τον απολογισμό των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές επιθέσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς λέγοντας ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως «τις σφαγές και τις επιθέσεις».

«Δεν ήταν αποδεκτό ότι μια χώρα απειλείτο από πυραύλους και ότι το έδαφός της πληττόταν από πυραύλους, αλλά η αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη», είπε ο Φαμπιούς στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

«Όταν μιλάμε για 620 νεκρούς, αυτό είναι προφανώς κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Οι σφαγές και οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

Είναι η πρώτη τόσο ανοικτά επικριτική τοποθέτηση της κυβέρνησης της Γαλλίας όσον αφορά την επιχείρηση του Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έχει κατηγορηθεί από τη γαλλική αριστερά ότι η διπλωματία που ασκεί είναι υπερβολικά φιλοϊσραηλινή.

Ο Φαμπιούς είπε πως είναι επείγουσα ανάγκη να κηρυχθεί εκεχειρία.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα θύματα είναι περίπου 100 παιδιά και πολλοί άμαχοι, σύμφωνα με αξιωματούχους των υγειονομικών υπηρεσιών στη Γάζα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή