Αναχώρησε για τις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 12:33
UPD:15:20
ICON PRESS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Στον... αέρα βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού καθώς ταξιδεύει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά International Champions Cup και ο Μίτσελ θα έχει την ευκαιρία να «μοντάρει» την ομάδα του απέναντι σε αντιπάλους του διαμετρήματος των Μίλαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ισπανός τεχνικός πήρε μαζί του 27 ποδοσφαιριστές, που είναοι οι, Ρομπέρτο, Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Μανιάτης, Σαβιόλα, Εντιγκά, Ντομίνγκεζ, Κασάμι, Κολοβός, Σάμαρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Χολέβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αμπιντάλ, Σιόβας, Μανωλάς, Μασουάκου, Σαλίνο, Διαμαντάκος, Σάκης Παπάζογλου, Γκαζαριάν, Γιαταμπαρέ, Ντοσεβί, Μπονγκ και Αυλωνίτης.

Ο Ολυμπιακός έχει τοποθετηθεί στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις: Μίλαν στις 24 Ιουλίου στο Τορόντο, Λίβερπουλ στις 27 Ιουλίου στο Σικάγο και Μάντσεστερ Σίτι στις 2 Αυγούστου στη Μινεάπολις.

Κατά την παραμονή του πρωταθλητή στο Σικάγο, το Σάββατο 26 Ιουλίου (19:00 τοπική) θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική εκδήλωση στο National Hellenic Museum με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την UNICEF για τον εμβολιασμό παιδιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του σκοπού αυτής της συνεργασίας.  
 
Πριν οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας επιβιβαστούν στο αεροπλάνο ο Μίτσελ μίλησε στα ΜΜΕ για τη σημασία της συμμετοχής σε μια διοργάνωση τέτοιου επιπέδου.
 
Όπως είπε «έχουμε την εμπειρία από πέρυσι, όταν κάναμε μία δυνατή προετοιμασία απέναντι σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Βαλένθια κι άλλες δυνατές ομάδες. Όλοι συμφωνούμε ότι η προετοιμασία χρησιμεύει για να μαθαίνουμε και δεν έχει τόσο σημασία να παίρνουμε τώρα θετικά αποτελέσματα, αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς».
 
Για τους φιλικούς της ομάδας του απέναντι σε συλλόγους κορυφαίου επιπέδου δήλωσε ότι «αυτός είναι ο στόχος, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να συνεχίσουμε να παίζουμε αγώνες απέναντι σε σημαντικές ομάδες και να μαθαίνουμε».

Για τις μεταγραφές που έπονται απάντησε πως «περιμένουμε να διεκπεραιωθούν κάποιες υποθέσεις μέσα στις επόμενες ημέρες και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα έχουμε κάποια νέα πρόσωπα κοντά μας στην Αμερική». 

Όσο για την περίπτωση του Φορτούνη; «Μου αρέσουν οι καλοί ποδοσφαιριστές. Τον Φορτούνη τον παρακολουθούμε εδώ και κάποιο διάστημα, καθυστέρησαν λίγο οι διαπραγματεύσεις, αλλά σήμερα περνάει τις ιατρικές εξετάσεις κι ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μας βοηθήσει μέσα στη χρονιά».

Από την πλευρά του ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες επισήμανε ότι «βλέπουμε αυτά τα παιχνίδια ως ένα ακόμα στάδιο της προετοιμασίας μας για το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τη φανέλα της ομάδας και να δείξουμε ότι ο σύλλογός μας είναι άξιος σεβασμού, να αφήσουμε καλές εντυπώσεις με τη συμμετοχή μας. Φυσικά είναι και μία ευκαιρία για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις