Παράταση στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 00:36
UPD:00:43
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν ότι δεν είναι εφικτό να καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία με το Ιράν έως τις 20 Ιουλίου ημερομηνία λήξης της προθεσμίας που είχε τεθεί.

A- A A+

Σε συμφωνία για παράταση τεσσάρων μηνών στις διαπραγματεύσεις  για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν  κατέληξε η Τεχεράνη με τις έξι μεγάλες δυνάμεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν ότι δεν είναι εφικτό να καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία με το Ιράν έως τις 20 Ιουλίου ημερομηνία λήξης της προθεσμίας που είχε τεθεί.

«Έχουμε φτάσει σε μια συμφωνία για τη χρονική επέκταση των συνομιλιών» δήλωσε στο Reuters ένας ανώτερος ιρανός διπλωμάτης ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. Τη θέση του ιρανού διπλωμάτη επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα και δυτικές διπλωματικές πηγές αναφέροντας επίσης ότι κατά τη διάρκεια των έως τώρα συνομιλιών δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν σημαντικές διαφορές σε βασικά σημεία του προβλήματος με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η νέα ημερομηνία που συμφωνήθηκε είναι η 24η Νοεμβρίου.

Βάσει της προσωρινής συμφωνίας που είχε επιτευχθεί τον περασμένο Νοέμβριο προσέφερε στο Ιράν άρση μέρους των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί από τη διεθνή κοινότητα με αντάλλαγμα τη μείωση των πυρηνικών δραστηριοτήτων του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή