Μπάσκετ: Χωρίς Κουφό η Εθνική στην Ισπανία

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 12:01
UPD:12:07
EPA/VALDA KALNINA

Ο ομογενής σέντερ επέλεξε να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για ατομικές προπονήσεις (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Κώστας Κουφός δεν θα ενισχύσει την Εθνική ομάδα μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, καθώς αν και αρχικά είχε αποδεχθεί την κλήση του, εν τέλει ενημέρωσε, μέσω του εκπροσώπου του, ότι δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Ο ομογενής σέντερ επέλεξε να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για ατομικές προπονήσεις, παρότι όπως διατείνεται η ομοσπονδία και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, είχε παραλάβει τα εισιτήρια του ταξιδιού για τη χώρα μας.

Ακόμη χειρότερα, πάντοτε σύμφωνα με τον κ. Κατσικάρη, ο παίκτης αποφάσισε να κοινοποιήσει την απόφασή του τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, που ξεκινά στις 22 Ιουλίου στο Καρπενήσι.

«Εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα ο μάνατζερ του Κουφού, αφού ο ίδιος ο παίκτης δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να με ενημερώσει άμεσα, μού τηλεφώνησε και μού ανακοίνωσε ότι ο Κουφός δε θέλει να έρθει στην Εθνική, καθώς προτιμά να προετοιμαστεί με την ομάδα του για το μέλλον» δήλωσε ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. 

Ο Φώτης Κατσικάρης επέρριψε ευθύνες και στον εκπρόσωπο του Κουφού, ισχυριζόμενος ότι «ο κ. Μπουντογιάννη, είναι αυτός που προ ημερών μου ανακοίνωνε κομπάζοντας ότι με δικές του προσπάθειες ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα και θα γινόταν πραγματικότητα η σφοδρή επιθυμία του ίδιου και του Κουφού, να δώσει το παρών ο παίκτης στην Εθνική ομάδα».

Ο Έλληνας προπονητής κατέληξε λέγοντας: «Έχω μάθει να μιλάω ειλικρινά με τους παίκτες μου και περιμένω το ίδιο και από αυτούς, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις που υπήρξαν φέτος σχετικά με την Εθνική ομάδα. Ο Κουφός και ο Μπουντογιάννης δεν ανήκουν στην κατηγορία των ειλικρινών ανθρώπων και ο παίκτης αυτός δεν αξίζει να είναι στην Εθνική ομάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις