Μπάσκετ: Χωρίς Σπανούλη, Φώτση, Σχορτσανίτη στο Παγκόσμιο η Εθνική

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 12:06
UPD:15:11
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης (φωτ. αρχείου), καθώς και οι Αντώνης Φώτσης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης, δεν θα ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη μάχη της ελληνικής ομάδας για τη διάκριση.

A- A A+

Τρεις «ηχηρές» απουσίες περιλαμβάνουν οι κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού προπονητή στην  Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών, Φώτη Κατσικάρη, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Ο λόγος για τους Βασίλη Σπανούλη, Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που δεν θα ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη μάχη της ελληνικής ομάδας για τη διάκριση, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Εκτός έμειναν επίσης οι Μάικ Μπράμος, Στράτος Περπέρογλου (είχε προαναγγελθεί) και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που θα υποβληθεί σε επέμβαση στον αγκώνα.

Οι 16 αθλητές που κλήθηκαν σε πρώτη φάση για την προετοιμασία, η οποία ξεκινά στις 22 Ιουλίου στο Καρπενήσι, είναι οι Νικ Καλάθης, Κώστας Κουφός, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Βασιλειάδης, Ίαν Βουγιούκας, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιάννης Αθηναίου, Μιχάλης Τσαϊρέλης και Γιώργος Μπόγρης.

Μιλώντας για τις επιλογές του ο Φώτης Κατσικάρης ανέφερε ότι «οι συγκεκριμένοι παίκτες μπορούν να παίξουν σε πολύ υψηλό ρυθμό, κάτι που εκφράζει απόλυτα εμένα και τους συνεργάτες μου, αφού θέλουμε να φτάσουμε στην ουσία που είναι το αποτέλεσμα, παίζοντας ένα μοντέρνο και ελκυστικό μπάσκετ».

Για τους απόντες υπογράμμισε: «Εδώ και αρκετό καιρό ήμουν σε διαρκή επαφή με τον Βασίλη Σπανούλη (...) Έγιναν προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή, οπότε και συμφωνήσαμε ότι με βάση τα ιατρικά δεδομένα θα ήταν καλύτερο να ξεκουραστεί φέτος. Για τον Αντώνη Φώτση πήρα μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις στην καριέρα μου (…) Ήθελα πολύ σε αυτή την ομάδα τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Είχαμε μια συνάντηση και εκεί μου είπε ότι δε νιώθει έτοιμος και στην κατάσταση που θα ήθελε για να βοηθήσει την Εθνική».

Αναφορικά με το «νέο αίμα» στην Εθνική ομάδα (Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Μπόγρης, Τσαϊρέλης) είπε: «Για όλους, αυτή η κλήση είναι μια επιβράβευση της χρονιάς που έκαναν. Βρίσκονται σε πολύ καλή ηλικία, έκρινα ότι έπρεπε να τους δοθεί η ευκαιρία να είναι στην Εθνική Ανδρών και να αποτελέσει η παρουσία τους και ένα κίνητρο τόσο για τους ίδιους, όσο και για πολλούς άλλους παίκτες για να δουν ότι η πόρτα είναι ανοιχτή».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις