Ισραήλ: Ο στρατός ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο τεσσάρων μικρών Παλαιστινίων

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 23:15
UPD:23:16
REUTERS/MOHAMMED SALEM

Κόσμος θρηνεί μεταφέροντας τις σωρούς των παιδιών που βρήκαν τραγικό θάνατο παίζοντας σε παραλία της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας. Συνολικά τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από οβίδα την οποία εκτόξευσε πλεούμενο του ισραηλινού ναυτικού, σύμφωνα με αξιωματούχους του τομέα υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

A- A A+

Τραγικό χαρακτήρισε το θάνατο των τεσσάρων μικρών Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή οβίδα σε παραλία της Γάζας ο στρατός του Ισραήλ και ανακοίνωσε ότι ερευνά «ευσυνείδητα» το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα (των ερευνών), οι στόχοι του πλήγματος ήταν τρομοκράτες της Χαμάς», τονίζεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Τα παιδιά σκοτώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτη λίγο μετά τις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε μια παραλία της Γάζας από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, υπό το βλέμμα δημοσιογράφων.

Όπως έγινε γνωστό το πρώτο βλήμα έπληξε μια καλύβα ψαράδων στην προβλήτα του λιμανιού της Γάζας, εκείνη την ώρα μια ομάδα παιδιών άρχισε να απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο.

Όμως ένα δεύτερο βλήμα χτύπησε τα παιδιά. Τέσσερα εξ αυτών σκοτώθηκαν και τουλάχιστον πέντε ακόμη τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Νεκροί είναι ο Άχεντ Άτεφ Μπάκερ, 10 ετών, ο Ζακαρία Άχεντ Μπάκερ, 10 ετών, ο Μοχάμεντ Ράμεζ Μπάκερ, 9 ετών και ο Ισμαήλ Μοχάμεντ Μπάκερ, 11 ετών. Όλοι τους εξαδέλφια.

EURONEWS

Οι σοροί των παιδιών δόθηκαν αμέσως στις οικογένειές τους και μεταφέρθηκαν σε ένα τέμενος πριν την κηδεία τους, η οποία πραγματοποιήθηκε αμέσως.

Κάποια από τα παιδιά θάφτηκαν τυλιγμένα με την κίτρινη σημαία της Φάταχ, του κινήματος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, και άλλα με την σημαία της Χαμάς.

«Έπαιζαν στην παραλία. Είχαν πάει στο λιμάνι για να φύγουν από τον καταυλισμό (προσφύγων) του Σάτι, διότι σημειώνονται πολλοί βομβαρδισμοί εκεί», εξήγησε ο Χάμις Μπάκερ, 47 ετών, μέλος της οικογένειας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή