Το Μουντιάλ μέσα από το Twitter

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 16:29
UPD:17:13
blog.twitter.com

Μετά από 32 μέρες και 64 αγώνες, κατεγράφησαν συνολικά 672 εκατομμύρια «τιτιβίσματα» σχετικά με το Μουντιάλ, ξεπερνώντας κάθε άλλο αθλητικό γεγονός.

A- A A+

Μπορεί το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξήχθη στα γήπεδα της Βραζιλίας, αλλά και οι χρήστες στο Twitter σε όλο τον κόσμο έδωσαν τον δικό τους αγώνα, με τους φίλους του ποδοσφαίρου να συζητούν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για κάθε συναρπαστική, γεμάτη συναισθήματα στιγμή που μας προσέφερε η διοργάνωση.

Μετά από 32 μέρες και 64 αγώνες, κατεγράφησαν συνολικά 672 εκατομμύρια «τιτιβίσματα» σχετικά με το Μουντιάλ, ξεπερνώντας κάθε άλλο αθλητικό γεγονός.

Το παιχνίδι που σχολιάστηκε περισσότερο στο Twitter ήταν ο ημιτελικός Βραζιλίας – Γερμανίας, στις 8 Ιουλίου, για χάρη του οποίου έγιναν 35,6 εκατομμύρια tweets.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο τελικός Γερμανίας – Βραζιλίας, καθώς οι χρήστες του Twitter έστειλαν 32,1 εκατομμύρια «τιτιβίσματα» σχετικά με τον αγώνα που ανέδειξε τη Γερμανία ως παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Την πρώτη πεντάδα, με τα παιχνίδια που σχολιάστηκαν περισσότερο, κλείνουν ο αγώνας Βραζιλίας – Χιλής για τη φάση των 16, ο ημιτελικός Αργεντινής – Ολλανδίας, αλλά και ο προημιτελικός Βραζιλίας – Κολομβίας.

Τα περισσότερα tweets ανά λεπτό καταγράφηκαν στο σφύριγμα της λήξης του τελικού, στιγμή κατά την οποία σημειώθηκαν περίπου 619 χιλιάδες «τιτιβίσματα».  

Με 580 χιλιάδες tweets ανά λεπτό, ακολουθεί ως δεύτερη δημοφιλέστερη στιγμή του Μουντιάλ το πέμπτο γκολ της Γερμανίας σε βάρος της Βραζιλίας, με σκόρερ τον Σάμι Κεντίρα, ενώ το γκολ του Μάριο Γκέτσε, το οποίο έκρινε τον τελικό, σχολίασαν 556,5 χιλιάδες άτομα.

Ο ποδοσφαιριστής στον οποίο έγιναν οι περισσότερες αναφορές σε όλο το Μουντιάλ ήταν ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα της «Σελεσάο» με την Κολομβία, με τον Αργεντινό Λιονέλ Μέσι να ακολουθεί.

Τρίτος έρχεται ο Ουρουγουανός Λουίς Σουάρες, παρόλο που αγωνίστηκε σε μόλις δύο παιχνίδια, καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο όταν δάγκωσε στον ώμο τον Ιταλό Τζιόρτζιο Κιελίνι, ενώ την πεντάδα των δημοφιλέστερων, από πλευράς σχολίων, ποδοσφαιριστών, κλείνουν ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ολλανδός Άριεν Ρόμπεν.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή