ΣΥΡΙΖΑ: Νόμιμος ο αγώνας ενάντια στη διάλυση του Δημοσίου

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 13:50
UPD:14:24
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «ανθρωποφαγικό» το σχέδιο για τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

A- A A+

Δίκαιο και νόμιμο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την δικαστική απόφαση σχετικά με την απεργία της ΑΔΕΔΥ.

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου  κατά την προσφιλή της μέθοδο ποινικοποίησης κάθε μορφής απεργιακής κινητοποίησης  έστειλε για μια ακόμα φορά τους  αγώνες στα δικαστήρια προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν (…) Η προσπάθεια της αυτή όμως απέτυχε», αναφέρουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους τα Τμήματα Δημόσιας Διοίκησης και Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή, ακυρώνοντας, επί της ουσίας, τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Συνεπώς, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «ανθρωποφαγικό» το σχέδιο για τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο, όπως σημειώνει, «μοναδικό στόχο έχει την δημιουργία δεξαμενών υποψηφίων υπαλλήλων προς απόλυση και  την τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε να μετατραπούν  σε πειθήνια όργανα της μνημονιακής πολιτικής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή