Θεσσαλονίκη: «Ανάσα» από τις εκπτώσεις αναμένουν οι έμποροι

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 12:48
UPD:14:24
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ συνέστησε στους εμπόρους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διάρκεια των θερινών τακτικών εκπτώσεων, καθώς οι κυρώσεις είναι πολύ αυστηρές εάν διαπιστωθεί ότι δεν ακολουθούνται πιστά οι υποχρεώσεις τους απέναντι στο καταναλωτικό κοινό.

A- A A+

Στις θερινές εκπτώσεις, που ξεκίνησαν σήμερα, εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ενίσχυση του τζίρου τους οι έμποροι της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), Πέτρος Φιλιππίδης, «οι έμποροι φιλοδοξούν να περιορίσουν τη ζημία που έχουν καταγράψει, κατά το προηγούμενο διάστημα, βάζοντας φρένο στην... ελεύθερη πτώση του τζίρου τους».

«Δυστυχώς η αγορά είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «οι αποθήκες είναι γεμάτες και οι έμποροι είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε επιθυμία των καταναλωτών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βρουν αυτό που επιθυμούν σε πολύ χαμηλή τιμή».

Σε ό,τι αφορά την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ο κ. Φιλιππίδης επεσήμανε ότι το μήνυμα των εμπόρων είναι ξεκάθαρο, αφού το 96% δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη. «Οι Κυριακές είναι για την οικογένεια και όχι για ψώνια στα μαγαζιά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο κ. Φιλιππίδης συνέστησε στους εμπόρους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διάρκεια των θερινών τακτικών εκπτώσεων (14 Ιουλίου-30 Αυγούστου 2014), καθώς οι κυρώσεις είναι πολύ αυστηρές εάν διαπιστωθεί ότι δεν ακολουθούνται πιστά οι υποχρεώσεις τους απέναντι στο καταναλωτικό κοινό.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή