Μαραντόνα: Δεν άξιζε το βραβείο ο Μέσι, «καρναβάλι» η Βραζιλία

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 12:34
UPD:15:22
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

«Δεν είναι δίκαιο να κερδίζεις κάτι που δεν αξίζεις επειδή το θέλουν εκείνοι που κάνουν μάρκετινγκ. Είναι ένα βραβείο που μού φαίνεται εκτός τόπου» σχολίασε ο Μαραντόνα για την ανάδειξη του Μέσι ως του πολυτιμότερου παίχτη της διοργάνωσης.

A- A A+

Η ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι «μια θλίψη που κάνει την καρδιά άρρωστη». Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα επαίνεσε όμως την ομάδα της πατρίδας του «που έδωσε τη ζωή της στο γήπεδο» όπως είπε, παραδέχθηκε ότι ο Μέσι δεν άξιζε το βραβείο της FIFA και επιτέθηκε στον Αλεχάντρο Σαμπέγια για τις αλλαγές που έκανε.

Ο «El Diez» είχε να πει κάτι για όλους, όμως μόνο θετικά για την «αλμπισελέστε» και το πνεύμα που επέδειξαν οι παίκτες στον της αγωνιστικό χώρο. «Είμαι λυπημένος, πληγωμένος για την ήττα και λυπάμαι για τη χώρα μου. Όμως τελειώσαμε με το κεφάλι ψηλά, αυτό είναι σαφές. Η Γερμανία κέρδισε εκμεταλλευόμενη μια αμυντική απροσεξία, αλλά σε κανένα σημείο δεν ήταν καλύτερη. Όλοι είδαν μάλιστα ότι μάς σεβάστηκαν» υπογράμμισε ο Μαραντόνα.

«Θέλω να τονίσω την παρουσία των Γκαράι, Ζαμπαλέτα και Ρόχο, που αγωνίστηκαν σαν αληθινοί πολεμιστές. Αναρωτιέμαι όμως γιατί  αντικαταστάθηκε ο Λαβέτσι που έπαιζε πολύ καλά, για να παίξει ένας Αγουέρο προφανώς εκτός φόρμας» επιτέθηκε στη συνέχεια στον ομοσπονδιακό εκλέκτορα. 

«Αν βγάζεις τον Πέρες για να βάλεις τον Γκάγκο είναι σαφές ότι πρόθεσή σου είναι η ισοπαλία. Αν όμως αλλάζεις τον Κλόζε με τον Γκέτσε είναι επίσης προφανές ότι ποντάρεις στη νίκη. Ο Αγουέρο δεν ήταν κατάλληλος για παιχνίδια τέτοιου τύπου» σχολίασε τις επιλογές του Σαμπέγια αλλά και την απόδοση του πρώην γαμπρού του.

Και επειδή ο pibe de oro μπορεί να κατηγορηθεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από το ότι «μασάει τα λόγια του», είπε εκείνο που οι περισσότεροι φίλαθλοι σκέφθηκαν όταν είδαν τον Λιονέλ Μέσι να κρατά τη «Χρυσή Μπάλα» της FIFA για την ανάδειξή του ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

EURONEWS

«Εγώ στον Λέο θα χάριζα τον ουρανό» ξεκίνησε ο Μαραντόνα τη δήλωση για το διάδοχό του. «Ωστόσο, δεν είναι δίκαιο να κερδίζεις κάτι που δεν αξίζεις επειδή το θέλουν εκείνοι που κάνουν μάρκετινγκ. Είναι ένα βραβείο που μού φαίνεται εκτός τόπου. Θα έπρεπε να πάει στον Τζέιμς Ροντρίγκες» πρόσθεσε.

Το πρώην «χρυσό παιδί» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν έκρυψε την πικρία του για την ήττα της «αλμπισελέστε» από τη Γερμανία στο Μαρακανά, αλλά υπενθύμισε -με πολύ... δηλητήριο- στους Βραζιλιάνους, που τώρα χαίρονται, τη συντριπτική ήττα στον ημιτελικό ενάντια στην ομάδα του Λεβ (1-7).

«Εμείς επιστρέφουμε από την παράταση, αυτοί από το... καρναβάλι. Και μιλάω για καρναβάλι επειδή είχαν το θάρρος να υποστηρίξουν την ομάδα που τους ''στόλισε'' με επτά γκολ. Εμείς χάσαμε για ένα γκολ, εσείς όμως δεν θα ξεχάσετε ποτέ τα επτά τέρματα που δεχθήκατε» είπε ο Μαραντόνα, κάνοντας τα τελευταία σχόλια για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής De Zurda για το κανάλι της Βενεζουέλας Telesur, με το οποίο συνεργάστηκε ως τεχνικός αναλυτής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις