Συνεχίζονται και το Σάββατο οι συνομιλίες του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο Αφγανιστάν

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 22:23
UPD:22:26
REUTERS/JIM BOURG

Ο Αμπντουλά Αμπντουλά και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι.

A- A A+

Συνομιλίες για δεύτερη ημέρα με τους δύο υποψήφιους για την προεδρία του Αφγανιστάν θα διεξάγει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε «πολλές ιδέες» σχετικά με την ανακαταμέτρηση των ψήφων και τους τρόπους να σχηματιστεί μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση ευρείας αποδοχής στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας, δήλωσε ένας ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος σήμερα.

Ερωτηθείς εάν οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου που καταγράφεται έπειτα από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν, ο αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι «αυτό που βρίσκεται στο τραπέζι είναι αρκετά ρευστό» αυτή τη στιγμή και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλές ιδέες, πρέπει να τις δούμε».

Ο Κέρι πραγματοποιεί από νωρίς σήμερα το πρωί μια προσπάθεια μεσολάβησης με την ελπίδα να επιτύχει μια προσέγγιση μεταξύ του Αμπντουλά Αμπντουλά και του Άσραφ Γάνι, οι οποίοι ερίζουν για την νίκη μετά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στον οποίο αναμετρήθηκαν, την 14η Ιουνίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή