Στο Αφγανιστάν για συνομιλίες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζ. Κέρι

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 23:45
UPD:23:51
REUTERS/EVAN VUCCI

Στο Αφγανιστάν έφτασε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για συνομιλίες με τους δύο διεκδικητές της προεδρίας της χώρας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στο Αφγανιστάν έφτασε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για συνομιλίες με τους δύο διεκδικητές της προεδρίας της χώρας, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί εν τη γενέσει της η επαπειλούμενη κρίση καθώς και οι δύο υποστηρίζουν ότι κέρδισαν τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεφ Ράτκι είπε ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τους Αμπντουλά Αμπντουλά και Άσραφ Γάνι αλλά και με τον απερχόμενο πρόεδρο του Αφγανιστάν, τον Χαμίντ Καρζάι.

Η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή έχει ανακηρύξει νικητή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών τον Γάνι με ποσοστό 56,44%, με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει όταν δημοσιοποιηθούν τα τελικά, επίσημα στοιχεία στις 22 Ιουλίου.

Αμπντουλά, ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών, απορρίπτει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «πραξικόπημα» ενάντια στη βούληση του αφγανικού λαού.

Πηγή: Reuters/ ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή